MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce a jejich financování, buďte obezřetní

16. 12. 2013 | Finance
Ačkoli jsou Vánoce především svátky náboženské a duchovní, všichni se v předvánočním období honíme po obchodech, abychom své blízké a děti potěšili krásnými dárky. A že ne levnými! Průměrně utratíme během Vánoc pět tisíc korun.

Pokud patříte mezi ty, kteří se chystají na Vánoce vydat větší částku, kterou bude možná potřeba financovat půjčkou, buďte obezřetní a zvažte všechny možnosti!
Nejvíce si peníze půjčujeme před letními prázdninami a právě před Vánoci, jak vychází z průzkumu. Než si na sebe vezmete finanční úvazek, dejte si pozor na následující věci.

1)    Nastudujte si nejen nabízený finanční produkt, ale proklepněte si také jeho poskytovatele.
To platí zejména v případě, že jím není některá ze zavedených bank. Využít můžete různých diskuzních fór, kde uživatelé sdílejí své zkušenosti.

Vánoce a jejich financování, buďte obezřetní2)    Pozor na poplatky! Ty se mohou skrývat pod položkou RPSN, která vyjadřuje také další náklady na půjčku mimo úroků. Tak předejdete tomu, že vás brzy přejde radost z nízkých úroků.

3)    Počítejte se vším, aneb pečlivě zvažte vaše současné i budoucí finanční možnosti
Vzhledem k tomu, že si na sebe chystáte vzít závazek na delší dobu, zvažujte i situace, kdy např. nebudete moci splácet dohodnutou finanční výši. Jestli patříte mezi typy, které chtějí mít jistotu, porozhlédněte se po flexibilních půjčkách. Ty dovolují přizpůsobení si půjčky podle vaší aktuální situace.

4)    Malá písmena mohou mít velký význam! Než podepíšete smlouvu, přečtěte si celé její znění, tedy i to, co je napsáno malým písmem. Mohou se v ní schovávat klíčové informace, např. zmíněné sankce za nedodržení splátek. Pokud něčemu nebudete rozumět, určitě se přeptejte!

Zdroj, foto: ČSOB


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !