Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.07. 2024
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko na grilu pohledem porotců: Plýtvání, hádky a nedostatek ochutnávání

5. 04. 2024 | Televizní tipy
Sobotní grilovačka se stala oblíbenou součástí víkendového trávení volného času. Jak ale přistupovat k přípravě jídla, abyste prošli přísnou kontrolou poroty pořadu Česko na grilu? Co Zdeňkovi Pohlreichovi a Martinu Svatkovi vadilo na soutěžících a co by mohlo pomoci vám?  

Během reality show Česko na grilu se pracuje se surovinami. Logicky tak vzniká odpad, ale zároveň není třeba, aby ho bylo tolik. Během soutěžního kola, ve kterém se pracovalo s kuřecím masem, se porotci divili, kolik si toho z obchodu soutěžící odnášejí na pracovní stoly. Vytočit je dokázaly také batáty položené na zemi. 

Česko na grilu pohledem porotců: Plýtvání, hádky a nedostatek ochutnáváníJak vysvětluje Zdeněk Pohlreich: „Opravdu mi vadilo, jaké množství potravin si soutěžící byli schopni dát na ten stůl a pak je nevyužili. Zatím neumějí pracovat tak čistě. Ale třeba se to s natáčením zlepší.“ Mohlo by se tedy vařit bezezbytkově? Pohlreich má jasno: „Tohle se svého času hodně řešilo, ale dneska už to nikoho nezajímá. Zamezit plýtvání potravinami jako záchrana světa stačit rozhodně nebude.“

Kromě toho si porotci všimli, že během přípravy jídla soutěžící neochutnávali tak, aby zvládli vyladit chuť do detailu. Martin Svatek to potvrzuje: „Tak samozřejmě během vaření se ochutnává. Je možné, že jsme k nim přišli teprve ve fázi příprav, takže ještě neměli co ochutnávat. Naším úkolem také bylo, abychom je zastihli v nějakém nečekaném okamžiku, ale je pravda, že ochutnávají málo. Bez ochutnávání to určitě nejde.“ A Zdeněk Pohlreich mu dává za pravdu: „Za mě je to to nejdůležitější. I v hospodě s tím máme občas problém, že během vaření kluci málo ochutnávají. Jak já říkám: ochutnávat, ochutnávat, ochutnávat!“

Martin Svatek ještě vnímal, že i mezi dvojicemi, které se do soutěže přihlásily společně, šlo občas do tuhého. „Soutěžící se obviňovali, kdo to zkazil. Tyto vnitřní boje mezi dvojicemi mě štvaly. Je potřeba spolupracovat za všech okolností. Tohle osočování se smysl nemá.“ 

Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !