Jak chutnalo máslo, které se kdysi dávno stloukalo ručně? A podaří se ho Tereze a Petrovi vyrobit tak, jak to dělávaly naše babičky? Osmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
V Muzeu másla v Máslovicích mají expozici, ve které se poučíme o tom, jak se vyrábělo ceněné máslo v dobách, kdy neexistovaly odstředivky. Smetanu bylo třeba sbírat z povrchu mléka pěkně ručně, a trpělivě čekat, až jí bude dost na stlučení hrudky másla.

Pěstujete si doma muškáty stejně, jako vaše babička? Muškáty jsou nejen krásné, ale patří mezi léčivé byliny. Poradíme, jak pomocí této rostliny posilovat imunitu.
Magazín Co naše babičky uměly a na co
my jsme zapomněli - Hrudka másla můžete
sledovat 26. 1. 2025 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 29. 1. a 1. 2.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena