Jak se dělá skvělá a poctivá ovocná zmrzlina postaru, ručně, a bez elektřiny? Pojďte s námi do zámecké kuchyně a uvidíte sami. Osmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Někdy v polovině 16. století objevili italští alchymisté kouzelnou směs, pomocí které lze úspěšně mrazit například ovoce. Odtud už byl jen krůček k výrobě skvělé zmrzliny. Tahle oblíbená lahůdka byla ovšem kdysi dávno výsadou téměř královskou a ochutnat ji mohli jen vyvolení.

A na závěr přijde bomba, samozřejmě zmrzlinová, což je dezert přímo pohádkový.
Magazín Co naše babičky uměly
a na co my jsme zapomněli - Jahodová zmrzlina
můžete sledovat 14. 9. 2025 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 17. 9. a 20. 9.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena