Na českých loukách se pasou plemena skotu, která naši předkové neznali. Recepty na dobroty mléčné i ty z hovězího masa však zůstávají stejné. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Vypravíme se za dvěma plemeny skotu, která mají jedno společné. Vzrůstem jsou relativně malá a vynikají mírnou povahou. První z nich, dexter, nám poskytuje kvalitní maso. To druhé, zvané jerseyka, dává skvělé mléko. Zavítáme na dvě farmy, které si zakládají na tom, čemu dnes říkáme welfare, čili na životní pohodě zvířat.

V té naší hrají hlavní roli mléko, smetana, brambory a míchaná vajíčka. A jako malý bonus máme připravenou pestrou přehlídku zvířat, která se na jedné z farem chovají.
Magazín Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Na
pastvinách můžete sledovat 28. 1. 2024 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 31. 1. a 3. 2.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena