Je libo lahůdkové nakládané vepřové, anebo skvělý ukrajinský boršč? Naše babičky vynalezly domácí konzervu a ty ukrajinské zase populární a vydatnou polévku. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
V další epizodě našeho seriálu nás čeká pestrá přehlídka plemen pašíků, čuníků a prasátek chovaných v českých krajích. Během natáčení našeho seriálu jsme se zaměřili hlavně na tzv. wellfare chovy, kde vepříci pobíhají venku, dostávají kvalitní stravu, a je o ně dobře postaráno. Díky tomu si dnes můžeme pochutnat na dobrém českém vepřovém.

Řeč je pochopitelně o boršči, ke kterému se tradičně podává chléb s pomazánkou z mletého domácího sádla, česneku a kopru.
Jak je to ale vlastně s konzumací masa obecně? Jíst, či nejíst? Zeptáme se odborníka na slovo vzatého, který nám potvrdí, že selský rozum našich předků bychom si měli zachovat i v moderní době.
Magazín Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Někdo
to rád vepřové můžete sledovat 25. 2. 2024 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 28. 2. a 2. 3.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena