Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Daneček

21. 05. 2013 | Vaše příběhy
Byla jsem se svým budoucím mužem na vandru na severu Čech. Počasí nám přálo. Alespoň pokud šlo o srážky. Rozhodně nám nehrozil úžeh nebo úpal. Lilo jako z konve třetí den. Spali jsme venku a všechno už jsme měli promočené. Měla jsem toho dost a chystala se, že odjedu domů.

Ale můj drahý si vzpomněl, že v Ústí nad Labem bydlí jeho kamarád Ary. Tak jsme odjeli do Ústí a zavolali Arymu, jestli bychom se u něho mohli usušit. Ary byl rád a nabídl nám, že u něho můžeme zůstat klidně i několik dní, a pak společně o víkendu vyrazit zase do lesů. 
Bydlel sám v útulné garsonce. Teda úplně sám ne. Garsonku sdílel se svým vlčákem Danečkem. Občas nebylo tak zcela jasné, kdo je v bytečku pán a kdo se musí podřídit. Daneček už nebyl nejmladší a navíc měl nemocné kyčle. Ary s ním běhal po veterinářích, ale vzhledem k věku pejska nebyla možná operace a tak se Ary snažil ulevit mu od bolesti a podřizoval Danečkovi, co se dalo. Měl na spaní gauč, křeslo taky bylo jeho, hlavně aby trpěl co nejméně. Dan byl občas nevrlý a kamarádi se ho docela i báli. Ale Ary tvrdil, že když nás přivede domů on, Daneček pochopí, že jsme přátelé a nebude si nás všímat.

DanečekDan na nás chvilku štěkal, ale pak si nás očuchal a už jsme ho moc nezajímali. On byl pánem garsonky a my jen zmoklí obejdové. Z křesla nás povýšeně sledoval, jak rozbalujeme a sušíme promočené věci.
Dala jsem si sprchu a toužila jen po odpočinku, ale pánům se zdál večer u televize nudný, a tak dostali nápad jít do hospody. Klidně, ale já nejdu. Ary se sice trochu zdráhal, nechat mě samotnou s Danečkem, ale já jsem se ho nebála, usínal ve svém křesle, já pomalu taky, a tak pánové odešli.
Dívala jsem se na televizi a podřimovala. Dan se najednou zvednul a přišel ke mně. Stoupnul si přede mě a zíral na mě. Nevypadal, že by chtěl zaútočit, ale netušila jsem, co chce. Začala jsem na něj mluvit, a pak mě napadlo, že mu něco dám. Pomalu jsem šla do kuchyně, Daník šel za mnou a pořád mě pozoroval. Namazala jsem chleba s paštikou a položila ho před Danečka. Psík chleba snědl a šel si zase sednout do svého křesla. Za půl hodiny se situace opakovala, zase si stoupnul a čekal. A tak jsem zase namazala chleba s paštikou. 
Tak to šlo celý večer,  byla jsem ráda, že mám s sebou tak velké zásoby paštiky. Daneček zblajznul asi pět krajíčků chleba. Pak už se vrátili kluci z hospody, možná trochu v obavách, jestli jsem ještě naživu. Jen Ary se divil, že Dan nesnědl ještě svou porci granulí.
S Danečkem jsme se stali kamarádi. V pátek odpoledne se k nám připojilo pár kluků a my jsme vyrazili na vandr do osady Black Wolf. Ary všechny kluky nabádal, aby nešli moc rychle a Dan jim se svými nemocnými kyčlemi stačil. To, že bych cestou mohla pojít já, to nikdo moc neřešil. Chodila jsem tenkrát poměrně rychle, asi 5-6 km za hodinu, ale na kluky jsem neměla, jejich tempo bylo 8-10 km za hodinu s tím, že dokázali ujít denně i 40-50 km. Abych jim stačila, musela bych běžet.

A tak jsem šeptala Danečkovi, aby šel pěkně pomalu a hlavně často odpočíval. Slíbila jsem mu moc velkou paštiku. Dan byl kámoš, loudal se, občas si i sednul. Ary starostlivě kroužil kolem něho, jen jsem se bála, aby ho nechtěl nést. Ale Daneček měl skoro 40 kg, Nakonec přece jen svým i mým tempem dorazil do cíle, dostal za odměnu paštiku a tři buřty.
Vandr s Danečkem byl jeden z nejkrásnějších, které jsem zažila.
Daneček už je samozřejmě v psím ráji, ale všichni na něj vzpomínáme s láskou.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Daneček:

Daneček
Daneček
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já si ráda tvé články čtu..SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za pěkně napsaný článek.Krásně se četl.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Milý článečekSmajlíkPěkně jsi to napsalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek, nedivím se, že paštika byla lepšíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jo, líbí se mi to.SmajlíkSmajlík
Musela jsi zažít fajn vandry a chvíle v přírodě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles