Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dcera v tanečních

26. 07. 2015 | Vaše příběhy

Dcera chodila do tanečních před třemi roky. V současné době chodí  děvčata i chlapci do tanečních kurzů ve stejném věku. Někdy to je výhoda, protože se znají ze školy a přihlašují se společně skoro celé třídy. Děvčata tedy nemají o tanečníky nouzi. V dnešní době je také v ceně kurzovného i gardenka. Využila jsem ji a chodila s dcerou na každou hodinu. Nejraději jsem si sedala na balkon, odtud jsem měla přehled po celém sále. Nebylo to sice tak pohodlné jako v přízemí u stolu, ale s kamarádkou jsme se shodly, že taneční rej z ptačí perspektivy je mnohem lepší.

Při první a druhé hodině se taneční páry tak soustředily na kroky, že někdy místo levou nohou vykročily pravou a obráceně. Bylo z toho několik nechtěných kopnutí nebo šlápnutí na partnerovu nohu. Zhruba od třetí hodiny už se dívky lépe cítily na podpatcích a v šatech. I ta, která podpatky nikdy nenosila, přešla sál bez sebemenšího zaškobrtnutí. A chlapci už nevyužívali své kluzké boty ke klouzání, ale začali se chovat jako džentlmeni. Občas si museli vyslechnout pár slov o společenském chování a na většině z nich byla změna vidět.

dcera v tanečníchTaneční – to není jen vážná atmosféra, ale i mnoho veselých situací. Mnohdy se ani taneční mistři neubránili úsměvu a někdy i vtipnému komentáři. Například při pánské volence chlapce několikrát vraceli, protože ještě ani volenku nevyhlásili a chlapci už klusali přes sál pro partnerku. Někdy se dva chlapci strkali před jednou dívkou a vlastně o ni „bojovali“. Tato situace se opakovala i při dámské volence. Dívky byly většinou bojovnější, jednou to skončilo i pádem. Takovéto okamžiky by se před lety, kdy jsem chodila do tanečních já, nestaly. Tehdy by si to nikdo nedovolil, a kdyby, tak by následovala domluva od tanečního mistra.

Dcera ze začátku tancovala hlavně se spolužáky. Postupně se utvořily páry, které si seděly. Dcera většinou střídala dva chlapce. Spolužáka Petra a Ondru, s kterým se v tanečních seznámila. Zpočátku chlapci také o ni „bojovali“. Při volenkách se u ní sešli oba. Většinou jeden ustoupil a při další volence ustoupil druhý. Později se vzájemně pozorovali, a když jeden viděl, že druhý si stoupá do řady proti dceři, stoupnul si jinam. Když jsem tuto situaci dceři popisovala, vůbec si to neuvědomovala. Prý ji ani ve snu nenapadlo, že z balkonu je toto všechno vidět. Hodně se ale „zapotila“, když si měla zvolit partnera na nácvik polonézy na věneček. Při jednom tanci se jí zeptal Ondra, jestli s ním chce polonézu tančit. Dcera mu řekla, že si to promyslí. Při dalším tanci se jí ptal Petr, opět také mu řekla, že se rozmyslí. Dilema bylo velké, nechtěla odmítnout ani jednoho. Nakonec polonézu tančila s Ondrou, protože se jí zeptal první.

Věneček se mi moc líbil. Děvčata byla všechna v bílých dlouhých šatech. Sál zhasnul, chlapci měli zapálenou svíčku a tanec mohl začít. Byla to nádhera. O přestávce, když se dcera přišla napít, mi řekla, že ji moc mrzí, že už taneční končí. Ze začátku se jí sem moc nechtělo a teď jí bylo smutno, že už je konec. Ráda na taneční vzpomíná a společně se spolužáky a kamarády chodí pravidelně na plesy.

Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dcera v tanečních:

Dcera v tanečních
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka