Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do pořádku – 1. díl – 19. 5. 2023

19. 05. 2023 | Televizní tipy
Proměna domovů, jaká tu ještě nebyla. Průměrná rodina má doma kolem šedesáti tisíc předmětů, většinu z nich ale používá výjimečně nebo vůbec. Experti na pořádek to vezmou zgruntu. Nechají vám všechny věci vynést před dům, roztřídí je a zorganizují znovu tak, aby se všem obyvatelům domácnosti lépe bydlelo a dýchalo. Pořádek v domě totiž znamená i pořádek v duši. Pořadem provází ostřílená moderátorka Adéla Gondíková. Dívejte se na Primě už v pátek 19. května ve 22.00.

České domácnosti trápí nepořádek a chaos. Důvodem je přebytek věcí, které komplikují život a překáží rodinné pohodě. Někdo se za nepořádek v domácnosti stydí, někdo si kvůli tomu doma nepřipadá doma, další může přemýšlet nad změnou, ale neví, kde a jak začít.

Do pořádku – 1. díl – 19. 5. 2023Představte si, že před vás někdo rozloží všechny věci, které vlastníte, a vy se budete moci rozhodnout, které z nich si necháte, které naopak recyklujete, pošlete do světa, prodáte, vyhodíte… A přesně s tím pomůže šesti domácnostem tým odborníků v čele s moderátorkou Adélou Gondíkovou. A to všechno za pouhých sedm dní. Třeba vás jejích příběhy inspirují k tomu, co je třeba udělat u vás. Dívejte se!

Jak tvrdí organizátorka Bára: „To, jak váš byt vypadá, není jen o tom, jak máte uklizeno, je to životní styl. O plánování procesů v životě, o lepším životě i přehledu.“ Odbornice na úklid Monika se představuje: „Hadry, které jsem použila na úklid v domácnostech, by pokryly trasu z Chebu do Tater.“ Je tedy zřejmé, že bydlení do pořádku dát umí. V neposlední řadě se přidá k týmu řemeslník Karel: „Jsem kluk pro všechno, co je třeba. Vyrobím, přilepím, vymaluju.“

První cesta povede do Nymburka. K rodině Šerákových, kteří mají dvě malé děti. A tedy spoustu hraček. Které bude třeba značně probrat, pomoci mamince s úklidem, protože i když se snaží, je to se dvěma dětmi v zádech poměrně nekonečná dřina. Rodina se přestěhovala z Prahy. A hned po příchodu tým zaujme úzká chodba zaskládaná věcmi. Ložnice prozradí další tajemství. Třeba to, že ponožek má tahle rodina opravdu hodně. Taky dojde na prázdné skříně a debatu nad organizéry, které nikdo nevyužívá.

Dále se projdeme obývákem, budeme se snažit v chodbě dostat do skříně. Proč jsou puzzle vedle věcí na kempování, věci na vyšívání vedle lepidla? Je zřejmé, že tady se o organizaci a systematičnost ve věcech nikdo už ani nepokoušel. Pozor: V domácností Šerákových si potvrdíme pravidlo, že opravdu domácnosti nepotřebují větší prostor. Ale méně věcí, lépe zorganizovaných. Noemi Šeráková vysvětluje: „Hlavním organizátorem změny jsem já. Změnu totiž nejsme sami schopni udělat. Vždy dojde energie.

Mně nejvíc vadí, že obývák se změnil v hernu, tvořící koutky… Navíc mám prostorově náročné koníčky, u kterých se věci zkrátka hromadí. Manžel je celé dny v práci, to se toho moc neudělá. Vím, že tento stav není dlouhodobě udržitelný.“ Ondřej Šerák má jasno: „Ono by to asi šlo, uložit ty věci někam, ale jakmile něco uklidíš, přijde někdo další a zase to vytáhne, je to zkrátka boj s větrnými mlýny. Navíc – když už jsem doma, tak se snažíme být venku.“ Ondřej dokonce přiznal, že se v prostoru, který by měl nazývat domovem, necítí jako doma. Nejvyšší čas tedy začít se změnou. Vymyslet úložné prostory, dotáhnout stěhování, které bylo nedotažené do konce… Jak se tohle povede a začnou se po zásahu expertů cítit Šerákovi doma konečně dobře a šťastně?

Během jednoho dílu tvůrci diváky seznámí s rodinou i odborníky – tedy experty na opravy, domácí práce, úklid i organizaci, všechny věci budou vyklizeny, roztříděny a darovány, bez milosti vyhozeny, případně ponechány. Experti zároveň pracují na tom, aby se rodina vrátila do lepšího bydlení. Na konci každého dílu se tak doopravdy stane. Reality show s prvky psychologického rozboru, přestavby a spousty tipů pro diváka je tady. Dívejte se na to, jak si svůj život uspořádají jiní, a přemýšlejte. Kolik úprav potřebujete pro pohodlnější bydlení vy?

Dívejte se na Primě už v pátek 19. května ve 22.00.




Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !