Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden

8. 05. 2023 | Televizní tipy
Týden nabitý skvělými dokumenty na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden:


9. 5. 21.00 – Tajemství světových muzeí II (Americké přírodopisné muzeum)

Největší poklady světa jsou opředené neuvěřitelnými příběhy. Seriál Tajemství světových muzeí navštěvuje vyhlášené světové instituce a vypráví podivné, ohromující a fascinující příběhy spojené s dobře známými i poněkud obskurnějšími exponáty uloženými v jejich sbírkách. Je tak zábavnou kombinací zajímavostí o uměleckých dílech, jež dobře známe, ale i těch, o kterých jsme dosud neměli ani tušení. V tomto dílu zavítáme do jednoho z největších muzeí světa.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden10. 5. 20.00 – Top 10 pravěkých zabijáků (Nejbrutálnější tvorové světa)

Steve Backshall vypočítává 10 největších a nejsilnějších pravěkých zabijáků v seriálu z produkce BBC. Podívejte se na nejnebezpečnější dravce, kteří kdy žili na naší planetě. Jsou nejrychlejší, nejdivočejší a nejjedovatější. Jsou vybaveni smrtonosnými zbraněmi a jejich taktika je nepřekonatelná. Nenechte si ujít bleskurychlou rybu, krtka s nosem, který překoná všechny rekordy, nebo zvíře s jazykem, co vystřeluje pětkrát rychleji než stíhačka. Seznamte se zblízka a z bezpečí obývacího pokoje s ostrými tesáky a špičáky, krvežíznivými rostlinami s hladovými trny a nejbolestivějším žihadlem na světě. Nechybí ani pravěký drak se smrtícími slinami, hlemýžď vybavený harpunou nebo jedovatý pavouk, který by se dokázal prokousnout lidským nehtem. Ale kdo z nich je největší pravěký zabiják?

10. 5. 23.00 – Nejdrsnější povolání (Nad i pod vodou)

Jaká jsou nejdrsnější povolání na světě? Podívejte se, jak pracují lovci krabů na otevřeném moři, horníci v solných dolech nebo dělníci pod zemí, oceláři, případně montéři vysokého vedení. Tento vzrušující a nervy drásající seriál představuje muže a ženy, kteří tvrdě makají v tak složitých a těžkých oborech, že jim to málokdo závidí. K nebezpečí vážného úrazu se často přidávají fyzicky náročné podmínky, nepříjemný zápach, a dokonce i nechutně špinavé pracovní prostředí. Nejdrsnější povolání vyžadují nejen schopnosti a zkušenosti, ale i notnou dávku odvahy. Tenhle dokumentární seriál není nic pro slabomyslné! 

11. 5. 20.00 – Kdyby Hitler vyhrál válku

Strhující a poněkud mrazivý historický film se zabývá klasickým „co by, kdyby” – co kdyby Adolf Hitler a nacisté vyhráli druhou světovou válku? A zároveň se neostýchá položit otázku, jak by se dějiny ubíraly, kdyby Hitler předčasně zemřel. Nechte se svést chutí spekulovat a nebudete se stačit divit. Jedním z nejdůležitějších poznatků je to, že vítězství Třetí říše v druhé světové válce bylo stejně nepravděpodobné jako představa, že by nacisté dokázali dlouhodobě ovládnout Evropu, nebo dokonce celý svět. A naopak, Hitlerova předčasná smrt by pravděpodobně neotočila dějiny dvacátého století vzhůru nohama. Tento působivý dokument názorně předvádí, že historie nikdy není předem psána. Dějiny jsou vždy otevřený proces a neustále se vyvíjejí. Otázku Hitlerova vítězství a nacistické nadvlády můžeme brát jako varování. A také připomínku, že pohrdat demokracií se nikdy nevyplácí. 

13. 5. 21.00 – Skryté ráje Ruska

Nekonečná ruská příroda je odjakživa fascinující. Čtyři místní velkolepé regiony se dají považovat za skryté ráje celého Ruska: exkláva Kurská kosa se nachází v nejzápadnějším cípu země a stojí tady nejstarší ornitologická výzkumná stanice na světě. Na dalekém východě se rozprostírá Kamčatka s Kurilským jezerem, které se stalo hotovým rájem pro nejurostlejší medvědy hnědé, jaké kdo kdy viděl. Vysoko na sever leží Jamal, proslulý početnými stády sobů, ale tvář tohoto zvláštního světa se vlivem klimatických změn a těžby zemního plynu rychle mění. A na jihu celou zemi ohraničuje vysoká hradba pohoří Kavkaz. Tamní prastaré horské lesy Severní Osetie jsou ideálním prostředím pro největší evropský pralesní skot. Vydejte se spolu s námi za skrytými krásami ruské přírody do míst, kam se není jednoduché dostat.

13. 5. 22.00 – Civilizace dávné Asie (Ajutthajské království)

Mocné starověké civilizace jihovýchodní Asie byly neuvěřitelně různorodé a také nesmírné kulturně bohaté. Ale až dosud se málokdo ohlédl za jejich dramatickými a bouřlivými dějinami. A tak vznikl oceňovaný historický seriál, ve kterém expert na dějiny tohoto regionu Peter Lee vyrazil na cestu po jihovýchodní Asii. Peter je odborník na slovo vzatý a jeho úkolem je prozkoumat neznámé a dosud nevyslovené příběhy čtyř obrovských asijských říší, které změnily směr dějin: od mocné thajské Ayutthayi po buddhistický Bagan v Myanmaru, od starověkých Khmerů v Kambodži po indonéský Majapahit, který obchodoval s kořením. Peter pečlivě zkoumá vzestup a pád každé z těchto velkolepých říší, objevuje tajemství ukrytá ve majestátníchh starověkých ruinách včetně ikonického chrámu Angkor Wat a sám se připojuje k staletým, ale stále živým tradicím.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !