8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do Prahy poprvé míří festival korejského fenoménu K-POP

17. 09. 2023 | Kultura
K-pop je aktuálně výkladní skříní korejské kultury napříč celým světem. Od svého vzniku v 90. letech minulého století se stal fenoménem ovlivňujícím nejen hudební scénu, ale také módu, kulturu a společnost obecně. Mladé kapely z Jižní Koreje postupně dobývají velká pódia ve všech koutech světa. V říjnu se vlna K-popu přelije i do Prahy.

Českým fanouškům se poprvé představí skutečné korejské hvězdy v rámci festivalu K-POP Prague 2023, který se uskuteční 6. října v pražské O2 areně. Unikátní show mimo jiné přiveze chlapecké superskupiny Monsta X, Cravity a AB6IX. Další účinkující organizátoři zveřejní později. Moderování show se ujme Dominika Hašková, zpěvačka kapely We Are Domi. Sparingpartnerem jí bude moderátor z Koreje.
 
K-POP festivalK-pop je zkratka pro populární hudbu, která pochází z Jižní Koreje. Zahrnuje styly a žánry z celého světa - pop, hip-hop, R&B, rock, jazz, gospel, reggae, elektronickou taneční hudbu, klasickou hudbu, folk, country a disko, které doplňují tradiční korejské kořeny. Hudební produkci zpravidla doprovází nápadité choreografie i výrazný vizuální projev. K-pop představuje dost možná i největší současný hudební fenomén. K-popoví umělci mají na svém kontě celosvětová úspěšná tour a jsou ambasadory nejznámějších značek na světě.

Přijedou největší jihokorejské superstars

 
Představení těch největších K-popových star nyní budou moci na vlastní kůži zažít i čeští fanoušci. Pořadatelé akce K-POP festival Prague 2023 v první vlně odtajňují tři jihokorejské chlapecké superskupiny. V 02 areně vystoupí Monsta X, kteří společně hrají již od roku 2015 a vyznačují se vysoce kvalitní strhující show. Dechberoucí koncert slibuje také devítičlenná klučičí kapela Cravity, jenž si hodně zakládá na dynamické choreografii a energickém vystupování. Neméně zajímavé bude představení čtyřčlenné party AB6IX, která ve svých písních přebíhá od R&B a hip-hopu k rytmickému funku. Další účinkující budou pořadatelé průběžně oznamovat.

Festivalem diváky jako spolumoderátorka provede Dominika Hašková, která je nejen u nás známá jako zpěvačka česko-norského elektropopového tria We Are Domi. „Když mi můj bratr představil několik kapel z asijského prostředí, okamžitě mě velmi zaujala hudba, móda a velmi cool a chytlavé choreografie především v K-popu. Opravdu si vážím talentu, který vzešel z K-popové scény, a jsem velmi nadšená, že mohu být součástí této úžasné události, kterou se Česká republika rozhodla uspořádat. S We Are Domi se cítíme být součástí mezinárodní scény a jsme rádi, že budeme takto spjati právě s Jižní Koreou. Na festival se těší celá kapela,” říká Dominika Hašková.
 
Festival K-POP Prague 2023 se uskuteční 6. 10. 2023 v O2 areně v Praze. Předprodej vstupenek v sítích Ticketportal a Ticketmasters.



Foto: Petr Hofelner
Zdroj: Festival K-POP


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !