Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí násilí aneb když děti šikanují rodiče

18. 12. 2013 | Vaše příběhy

Když jsem někdy dříve zaslechla ve zprávách o problémech, obzvláště starších lidí se svými dětmi, nevěnovala jsem tomu až takovou pozornost. Říkala jsem si, že to se přeci v normální rodině nemůže stát, já byla vychovávána k úctě ke starším lidem a hlavně tedy ke svým rodičům, ať už byli jacíkoliv. A doufám, že i své děti takto vychovám a nezažiju to, čeho jsem bohužel svědkem nyní.  Ale začnu od začátku…

S mojí mamkou jsem si toho hodně prožila, přes její prodělanou mozkovou mrtvici, několik let trápení s mým otcem – alkoholikem, až po její třetí svatbu tzv. na stará kolena. To poslední bylo to nejšťastnější a nejhezčí, co ji podle jejích slov potkalo. Než se tedy vdala, žili jsme spolu v bytě společně s mým budoucím manželem. Myslím si, že jsme spolu v rámci možností vycházeli celkem dobře a doposud máme velmi dobré vztahy všichni tři i tedy s nynějším jejím manželem. Každý si zaslouží lásku a já se nestačila divit, jak máma omládla, začala se smát a tak nějak žít naplno po boku svého vyvoleného. Jednoho dne přišla máma s novinkou, že se tedy vezmou a že půjde bydlet k němu domů. Říkala jsem si, proč ne, zabije se tím víc much jednou ranou J. Mně zůstal byt, máma se nastěhovala k Pepovi do jeho baráčku nedaleko nás. Pepa daroval půlku baráku svému staršímu synovi a sám měl samostatný skromný byteček v přízemí. Tak jsem si říkala, že by jeho rodina mohla být ráda, že máma mu vypere, uklidí,  navaří… že se nemusejí o tátu starat a všichni tak máme svůj klid. No rodinná idylka vzala velmi brzo za své…

Máma si stěžovala, že jí ten syn sprostě nadává… nepozdraví. Tak jsem ji utěšovala, že to chce čas, že se třeba prostě nemůže smířit s tím, že si jeho otec našel jinou partnerku po smrti jeho mámy. Pak začal nadávat i nám, když jsme tam šli na návštěvu, jen tak prostě jsme se objevili u vrat a už měl důvod nás nepatřičně oslovovat, hlavně tedy mě jakož to dceru a asi slabší pohlaví… Máma s Pepou nakoupili jeho vnoučatům dárky k Vánocům a druhý den je našli v popelnici L. Zkraje se vnoučata s námi normálně bavila, dělali jsme třeba grilování na zahradě a oni tam byli s námi – neviděla jsem v tom problém. Bohužel opačného názoru byl jejich otec, zakázal jim se s námi bavit a to i se svým vlastním dědou. Prostě je štval proti nám všem! Došlo to tak daleko, že si máma s Pepou museli kontrolovat auto před každou jízdou, protože měli propíchaný pneumatiky, nebo nastražený střepy pod koly, každou chvíli poflusaný okna, rozbitej zvonek apod. Člověk si řekne, že to jsou svým způsobem prkotiny, ale když je to na denním pořádku, tak Vás to začne docela dost štvát. Přestali úplně chodit ven na zahradu a my jsme k nim začali jezdit s děsem, co se zase bude dít (popsané naschvály zestručňuji, to bychom tu byli více jak týden).

Když došlo i k napadení Pepy, moje mamka se zhroutila. Chvíli se vrátila k nám domů, ale Pepa ji ukecal, že to tedy bude nějak řešit.  V zákoně je psáno, pokud něco darujete a dotyčný se nechová dle dobrých mravů, můžete žádat o vrácení daru. Na základě porady s právníkem se tedy obrátili na soud. Když to zestručním – doložené fotografie, naší rodiny a sousedů svědecké výpovědi, zápisy z různých policejních hlášeních apod. nebyly pro soudkyni dostatečným důkazem! Zvláštní je, že už více jak týden před vynesením rozsudku se syn dost nahlas chlubil, že má dost peněz a smál se otci do očí, že to má v kapse. Nevím, můžeme jen polemizovat - každopádně naši prohráli a museli zaplatit veškeré soudní výlohy L. Vzalo jim to naději. Za to synovi svým způsobem soud požehnal, že takové jednání je naprosto v pořádku. A to, co je od té doby, je už opravdu teror.

Moje mamka bere prášky na nervy, když musí Pepa třeba na vyšetření nebo do nemocnice, tak se tam sama bojí. Když jsme jednou celá naše rodina slavili u nich doma, pan „synátor“ nás normálně šmíroval a poslouchal za okny, pozdě v noci, když jsme se rozloučili a zůstala jsem tam jen já s manželem, že u nich přespíme, tak podpálil popelnici, vyrazil okýnko do koupelny a strčil doutnající popelnici pod něj a nám zablokoval venkovní dveře. Všichni jsme se snažili dostat ven, protože jsme v tu chvíli samozřejmě nevěděli, co to je a mysleli si, že snad hoří… Různě si nás bezdůvodně natáčí, když má náladu, tak evidentně čeká a provokuje hádky. Takže kromě toho, že tam teda neustále obtěžuje, nadává, ničí věci mé mámě a jejímu manželovi, dovoluje si i na mě, obzvláště když mě zastihne samotnou. Asi proto, že jsem z naší rodiny nejmladší a ženská, chlapů se přeci jen drobet bojí. Stalo se mi, že jsem ho potkala na silnici, chvíli mi teda trvalo, než mi došlo, že je to on, ale on mě hned poznal a vjel schválně proti mně do proti směru a do poslední chvíle čekal, než strhl volant zpátky, měla jsem co dělat, abych udržela auto na silnici. Nebo jsem jela z návštěvy a našla pod autem evidentně schválně nastrčený hřeb pod pneumatikou, postříkaný čelní skla nějakým sajrajtem je úplně běžný. A naposledy, co mě tedy dost vyděsilo, když jsem procházela těhotná u baráku uličkou a on těsně přede mnou hodil cihlu. Od té doby se vyhýbám jezdit za mámou a řekla jsem, že tam s naší dcerou rozhodně sama nepojedu!

A takhle bych mohla vyprávět ještě hodně dlouho… Bohužel ale policie je u nich tzv. pečená – vařená a nevím, zda s tím opravdu nemůžou, nebo nechtějí nic dělat.  A tak se děsím, že jednou uslyším ve zprávách o své rodině, třeba o mámě nebo o nevlastním otci, že je našli ležet mrtvé. A nebo někomu z nás z rodiny rupnou jednou nervy a stane se něco nepředvídatelného. Protože i já jsem dost klidná, ale věřte mi, že být pod stálým tlakem, usínat se strachem, kdy mi zas máma zavolá uprostřed noci, že tam mají policii, bát se jít po ulici, zaparkovat před domem rodiny a pak se strachem do něj usedat, koukat, kdo jede proti Vám, jestli na vás něco nepadá... Je dost stresující a vysilující.

Máte někdo radu, jak se zachovat, vyřešit neřešitelné? Kromě toho, že by se teda měli odstěhovat, kdyby měli kam, už by to dávno udělali.


Hegemone - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc smutné. Nechápu, že soudkyně neuznala důvody, pro které by syn musel vrátit dar.
Asi by skutečně stálo za zkoušku zapojit televizi.
Držím palce vám i vaší mamince a jejímu partnerovi.
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi smutný príbeh, žiaľ v dnešnej dobe vôbec nie ojedinelý.
Je mi tvojej mamy aj jej manžela ľúto.

Pripájam sa k návrhu Marcelky, skúsiť to cez médiá.
Neviem ako u vás, ale u nás sú relácie Občan za dverami, Lampáreň a je ich ešte viac.
Už viackrát pomohli, keď si ľudia nevedeli rady a keď sa do prípadu vložili a uviedli ho v telke, tak tým často pomohli pri riešení problémov.

Je predsa nemysliteľné, aby sa človek bál vlastných detí.

Nepíšeš o synovej manželke (partnerke), ako sa ona stavia k tejto situácii, ale predpokladám, že keď je syn tyran voči vlasnému otcovi asi ani k partnerke sa nechová lepšie a tá sa možno bojí mu povedať, že jeho chovanie je viac ako nevhodné.
Ale deti to vidia a raz sa budú chovať presne podľa príkladu svojho otca.
Obrázek uživatelky
profil
Smutný obrázek dnešní doby..je hodně podobných případů..Smajlíkto není život, s takovou rodinou..asi bych se soudila znovu
Obrázek uživatelky
profil
Zažila jsem teror od svých sousedů, ale naproti Vám je to jen slabý odvar.. Nechápu, jak něco takového můžete vydržet. Bohužel žádnou radu nemám, v takových věcech se nevyznám, ale pozvat si televizi mi přijde jako skvělý nápad. Hlavně to nevzdat a bojovat, přece není možné, aby to takovým grázlům procházelo!!! Držím pěsti a hodně sil do budoucna Vám, Vaší mamince a celé Vaší rodině!
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím s komentářem od Macizaj, asi by bylo nejlepší to dále zveřejnit, média mají přece jen velkou moc a třeba by to pomohlo. Nevím, jak dlouho už je po soudu, ale pokud by bylo ještě možné podat odvolání, učinila bych tak a to tak dlouho, až by se to dostalo třeba i na vyšší instanci. Nebo zpochybnila soudní rozhodnutí soudkyně, kdy už samotný čin omezení osobní svobody, což například bylo to, jak Vám omezoval ve volném pohybu pomocí zablokovaných dveří, je přece trestní čin. Dále volejte PČR a hlavně vše důkladně doložte u soudu. Vím, že je to finančně náročné, ale nakonec to jistě dobře dopadne a i finanční ztrátu Vám bude muset uhradit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles