Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dvouleté děti do školky nepatří

11. 07. 2015 | Výchova
Stále častěji se objevují rodiče, kteří mají zájem umístit dítě do mateřské školy již ve dvou a půl letech. Ano, opravdu je to možné, ministerstvo nedávno vydalo novelu zákona, která toto umožňuje, ale zamysleme se nad tím, co na to děti...

Většina nejmenších celý den propláče. Setkávají se se situacemi, se kterými se dosud nesetkaly, s problémy, které jsou nuceny řešit, ačkoliv si s nimi neví rady. Všechny tyto neznámé věci jsou pro děti velmi stresující a reagují na ně pláčem. Samoobsluha je pro většinu španělská vesnice, a přesto, že se ze všech sil snaží, často se stává, že rozbijí hrnek, počurají se nebo mimoděk ublíží kamarádovi, po čemž logicky následuje další pláč, protože dítě si uvědomí, že udělalo chybu. Mnoho dětí pak reaguje na pláč ostatních. Je to jako domino, na jehož konci je učitelka.

dvouleté dítě do školkyDoma mají na vše dost času, ale ve školce jsou ovlivněny denním řádem a musí se mu podřídit. Každé dítě je zvyklé na jiný režim, a vzhledem k nízkému věku je obtížné daný řád změnit. Příkladem může být situace, kdy jedno dítě usne u oběda a druhé pláče, že nebude spinkat.

Již legendární frází se stala věta: „Já chci maminku...“ Kdo z nás ji při nástupu do školky nepronesl? Rozdíl mezi námi a dvouletými dětmi je ten, že ony ji opravdu potřebují. Není fér, že tohle nikdo neposlouchá a všichni tvrdí: „Vydrž, maminka přijde...“ Je to totiž jedna z mála věcí, které dvouleté dítě dokáže posoudit.

Chápu, že některé maminky nemají na vybranou. Pokud ale patříte mezi ty ostatní, zkuste se zamyslet nad tím, jestli Vaší ratolesti nebude lépe, když ji do MŠ přihlásíte o rok později. Pravdou je, že první tři roky života dětí jsou nejdůležitější pro rozvoj citových vazeb, výchovných a pohybových návyků. Přece byste jeden nich nechtěla propásnout :)
 

Dbecakova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Další věc ano jesličky skutečně existovaly ale nikdy neměly vzdělávací funkci. Děti si hrály a bylo o ně pečováno a nebyly na děti vyvíjeny nároky a nemusely se podrobovat vzdělávacímu procesu. Dvouleté dítě také nemá sociální kompetence tudíž nedokáže spolupracovat, komunikovat a hrát si. V podstatě se nedokáže adaptovat v kolektivu.
Obrázek uživatelky
profil
Očividně tyto komentáře psaly ženy, které neměly nikdy tu možnost či zkušenost si to pravdu vyzkoušet. Ne opravdu to není o vyčerpanosti učitelky. Mluvíme tady i o vlivu na další děti ve třídě, které se díky menšímu dítěti nemohou příliš koncentrovat a nemůže být věnovaná plná pozornost jejich rozvoji a individuálním potřebám. Další fakt je, že dítě ačkoliv vám to tak nepřipadá opravdu trpí. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, kdy jsme měla tu čest s dvouletým dítětem opravdu pracovat. Dítě bylo na mě absolutně závislé nemohla jsme se pohnout z místa. Měla jsem dítě neustále vedle sebe. Také velké změny, pro starší děti běžná věc jako procházka do lesa nebo jen návštěva venkovního hřiště, byl obrovský problém kdy dítě reagovalo hlasitým pláčem a prosbou, zda ho mohu vzít do náruče abych ho utišila.
Obrázek uživatelky
profil
Podle mě je to nesmysl. Nenapsala ho náhodou vyčerpaná paní učitelka? Smajlík
Málokterý rodič dává takto malé děti na celý den do školky. Autorka si asi neuvědomuje, že někteří rodiče bohužel ale jinou možnost než školku nemají, jejich situace jim to nedovolí.
Navíc v jiných zemích je zcela běžné, že do školky-jesliček chodí jen několika měsíční mimi.
Obrázek uživatelky
profil

...k názoru pode mnou Smajlík
Kdysi jsme byly mnohdy nuceny dát děti do kolektivu už od miminka /jesličky/ - a nezanechalo to na dětech snad žádné následky ???
Dokonce byly i celotýdenní jesle, i když tam bych dítě asi nedala, mít ho jen dva dny v týdnu to je opravdu málo. Ovšem taky byla spousta matek-samoživitelek a hoooodně nezodpovědných otcůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ve skolce se dite nauci spoustu novych veci, se mnou doma se casto nudi, repertoar aktivit a novych zabav nemam tak pestry jako ucitelky ve skolce. Ve skolce je mezi svymi vrstevniky, socializuje. Porad jen s mamou doma musi byt otrava. Jsem jednoznacne pro skolku, i u tech 2, 5 letych, alespon na pul dne. Vzdyt nemusi chodit od osmi do ctyr a uplne kazdy den.
Jeste poznamecka.. ktera zeme v evropske unii umoznuje matce zustat na placene materske 3 roky? Zadna krome Ceske republiky. Ve vetsine zemi navstevuji skolicku a jesle celodenne! uz nekolika malomesicni miminka. Kdyz se podivate treba na zdrave sebevedome, bez problemu komunikujici s dospelymi, nevybirave v jidle atd atd, francouze nebo svedy, nemam pocit, ze by jim to uskodilo, spis naopak
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles