MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Filip

8. 11. 2016 | Vaše příběhy

V neděli 28.2. si můj pejsek Filip, kterého jsem nechala začátkem února 2004 čipovat,  vyběhl večer v 8 hodin ven, aby se podíval  za svou kamarádkou fenkou Adélkou. Normálně se vrací během půl hodiny domů, ale poněvadž se tak nestalo, předpokládala jsem, že zůstal u sousedů. V půl desáté zazvonil telefon a služba z Národního registru mě informovala, že můj pes Filip je v útulku v Troji.  Byl těžce zraněný, tak jsem tam ihned jela. Toho večera byl venku mráz a ještě hustě sněžilo. Celou cestu jsem přemýšlela, jak se mohl dostat až do Troji, ale jela jsem rychle, jak jen se dalo.

Filip tam ležel, v těžkém bezvědomí. Paní doktorka mi sdělila, že byl sražen autem. Byl prý s ním ještě jeden pes, ale ten zahynul (byla to fenka Adélka). Filip dostal velikou ránu do hlavy, měl proražený ušní bubínek a byl v kritickém stavu. V útulku poskytli Filipovi první pomoc, základní ošetření, ale nemají tam rentgen. Pejska jsem naložila a převezla do veterinární kliniky Erika v Praze 8 - Libni. Paní doktorka Filipa zrentgenovala a ocenila úroveň, jakou byla poskytnuta první pomoc. Filipa bylo nutné na klinice nechat, poněvadž dostal infuzi a také, aby mohl být v případě potřeby rychle ošetřen. Paní doktorka se patrně obávala nejhoršího, poněvadž měl těžký otřes mozku a otok na mozku. Odjížděla jsem a nevěděla, zda se vůbec Filip z této situace dostane.

Hned v pondělí jsem jela do Troji poděkovat za pomoc a péči, kterou Filipovi poskytli. Dostala jsem kontakt na paní Křížovou a pana Černého, kteří Filipa do útulku dovezli. Tito lidé byli vlastně první, kteří se podíleli na záchraně života mého psa. Pan Černý mi řekl, že v Čakovicích uviděl ležet dva psy. Jeden byl prokazatelně mrtvý (to byla Adélka), druhý pejsek byl ještě živý, tak se jej pokusil vzkřísit. Naložil jej do auta a odvezl do útulku v Troji k ošetření.

V současné době je Filip již doma, není samozřejmě ještě ve stavu, v jakém byl před nehodou, ale je předpoklad, že se uzdraví. I když bude zřejmě mírně postižený - trochu nahluchlý, nicméně bude zase běhat po zahradě a hrát si s dalšími dvěma pejsky, které doma máme.

Touto cestou bych chtěla ještě jednou poděkovat paní Křížové a panu Černému, kteří Filipa našli a v hustém sněžení dopravili do Troji, čímž Filipovi zachránili život, protože by na svá zranění v mrazivé  noci zahynul.

Také děkuji útulku v Troji, který poskytl Filipovi nezbytnou první pomoc a tím pomohl zachránit život zraněnému zvířeti.

V celém příběhu je také důležitý fakt, že Filip byl čipován. V době nehody neměl obojek se známkou a kontaktem, ale pomocí čipu hned zjistili majitele psa. Proto rovněž službě Národního registru, která mě kontaktovala, patří mé poděkování. Díky jim jsem se dověděla, kde Filip je a co se mu stalo. 

Tato důležitá skutečnost potvrzuje správnost a účelnost čipování psů. Na vlastní kůži jsem poznala, jak je to důležité a užitečné a tímto všem majitelům psů mohu čipování jen doporučit. Poučila jsem se také v tom, že již Filipa nespustím z očí a nenechám ho nikam vyběhnout bez dozoru...


Laugher - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já Filipovi hlavně přeji zodpovědnou majitelku, která jej už nebude nechávat pobíhat bez dozoru!
Obrázek uživatelky
profil
Přeji Filipovi, ať se brzy uzdraví a poděkování dobrým lidem je na místě. Akorát Adélce už život nikdo nevrátí. Filipe budeš si muset najít novou kamarádkou - hlavně už se netoulej po silnicích.
Držím palečkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles