Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Prometheus - Hledání našeho počátku může znamenat náš konec

5. 06. 2012 | Filmové novinky
Proslulý filmař legendárního Vetřelce Ridley Scott se ve svém novém filmu Prometheus vrací k žánru, kterému pomáhal psát pravidla. Prometheus dává divákům rozluštit řadu otázek týkajících se původu Vetřelce. Kdo to byl? Kde se vzal? Jaké bylo jeho poslání? Jaké technologie jeho druh vlastní?

Prvotní nápad natočit film Prometheus dostal Ridley Scott při náhodném znovu zhlédnutí scény z Vetřelce. Tajemná bytost, obří tvor s roztrženou hrudí, který připomínal člověka, jej nadále znepokojovala a nedala spát, až vznikl scénář k Prometheovi.

PrometheusDva mladí, úspěšní archeologové Elisabeth Shaw (Noomi Rapace) a Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) objevili na různých místech Země několik jeskynních piktogramů z dávných civilizací a postupně se jim podařilo rozkrýt, že všechny piktogramy poukazují na jedno jediné místo ve vzdáleném vesmíru.

S týmem dalších badatelů se tak na palubě kosmické lodi Prometheus vydávají na cestu, na jejímž konci chtějí nalézt odpovědi na nejzákladnější a nejniternější otázky lidského bytí.

Oba však mají poněkud rozdílnou motivaci, proč se expedice účastní. Elisabeth věří, že lidstvo bylo stvořeno vyšší mocí a chce se se stvořiteli setkat a pochopit původ lidské existence, zatímco Holloway se převážně snaží uvést věci na pravou míru. Nikdo z posádky ovšem není připraven na nepředstavitelnou hrůzu, která na ně čeká a netuší, že právě oni budou muset svést děsivý boj o záchranu budoucnosti lidské rasy. 

Ačkoliv Ridley Scott ve filmu Prometheus využívá nové možnosti digitálních a trikových technologií, je známý svou vírou v reálné natáčení. Z tohoto pohledu je Prometheus opravdovou raritou, když představuje monumentální sci-fi svět, který vznikal převážně pomocí skutečných kulis a rekvizit.

Premiéra filmu Prometheus
je naplánovaná na 7. 6. 2012!


Zdroj, foto: Bontonfilm

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

No nějak filmy tohoto druhu nemusím....ztrácím se v ních....nic mi nedávají...zábavu .. ani potěšení.....a hrůza a strach ??? ...té si užiji v životě docela dost....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles