Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdeněk Troška točí novou komedii - Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny

21. 04. 2012 | Novinky
S novou komedií ve “sluncesenovském“ až “zvonokoském“ stylu přichází scénárista a režisér Zdeněk Troška. Už 22. května začne v jižních Čechách natáčet nový film Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny. Diváci a milovníci klasických Troškových veselých komedií se tak mohou těšit na známé herecké tváře a spoustu legrace.

V lehkém nadhledu a komediální nadsázce budeme sledovat vršící se řadu až neuvěřitelných souher náhod a nedorozumění, které zamotají hlavu hlavním aktérům příběhu v obci Babovřesky kdesi u Budějc. Název filmu Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny  napovídá, že na scénu vstupují místní zbožné ženy v čele s Horáčkovou, „univerzální“ drbnou, která pracuje na Obecním úřadě a sedá v kostele v první lavici.

Zdeněk TroškaO všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát… a osobuje si právo do všeho zasahovat a mluvit. A právě do této vísky koncem jara přijíždí nový farář. Zbožné ženy čekají váženého starého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovní, asi třicetiletý kluk  a tím to vlastně všechno začíná…

Pro komedii Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny si tvůrci filmu vybrali jihočeské vesničky ve stylu selského baroka – Netolice, Pištín, Záboří, Dobčice. Ty budou ústředním dějištěm komedie Babovřesky, kde rozhodně nebudou chybět svérázné vesnické postavičky v podání známých českých herců - farář, babky - pravé vesnické drbny, starosta, i další občané malé vísky.

Do celého děje filmu Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny  je ale zasazena také láska, žárlivost, závist, intriky, a především - spousta humorných okamžiků, v nichž se i možná někteří poznají. Jak sám Zdeněk Troška o komedii Babovřesky prozrazuje - “Je to prostě film tak „trochu“ ze života.“

Do hlavních rolí filmu Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny obsadili tvůrci herce zvučných jmen: Lukáše Langmajera, Janu Synkovou, Veroniku Žilkovou, Lucii Plekancovou Vondráčkovou, Pavla Kikinčuka a Martina Krause. Dále se zde ve vedlejších rolích objeví: Miroslav Noga, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka, Norbert Lichý a mnoho dalších.

Letní komedie Zdeňka Trošky Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici. Zápletka se točí okolo faráře s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem, který do vesnice přichází působit jako duchovní. To ještě netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací…

O tom, že některé věci ve filmu Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny mají reálný základ, a že vlastně všechno tak nějak vychází ze života, přesvědčuje i Zdeněk Troška. …. „Vesnička s fiktivním názvem Babovřesky vznikla přesmyčkou obce Žabovřesky, kde můj asistent a spoluautor scénáře Marek Kališ bydlí i se svou rodinou. Jak jsem již řekl, někteří se v tom možná i poznají. Nechybí třeba ani místní drbna “Božena Němcová“ ale i další reálná jména, která jsem tak trochu přenesl do samotného děje…“ říká režisér a autor scénáře Zdeněk Troška.

Ten jak známo, rád sbírá útržky ze života obyčejných lidí a přenáší je brilantně na filmové plátno. Vždyť jeho asi nejslavnější komedie – trilogie Slunce, seno… jsou toho jasným důkazem a při každé televizní repríze trhají divácké rekordy!

Komedie Babovřesky pro širokou diváckou veřejnost:


Legendární komedie Zdeňka Trošky z venkovského prostředí se vrací. Režisér se rozhodl, že se po letech vrátí k žánru vesnických komedií ve stylu Slunce, seno…, které český divák tak miluje. Troška je jeden z komerčně nejúspěšnějších tuzemských režisérů. Televizní ratingy a především spektrum a množství návštěvníků v multiplexech dokazují, že české filmy dominují mezi diváckou veřejností. Nová komedie Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny, je 21. filmovým počinem a devátou filmovou komedií režiséra Zdeňka Trošky.

O autorovi komedie Babovřesky:


Zdeněk Troška se narodil 18. května 1953 ve znamení Býka ve Strakonicích. Celé dětství a v podstatě celý svůj život žije v jihočeských Hošticích u Volyně, které také proslavil právě svými Slunci, seny. Středoškolská studia absolvoval na Lycée Carnot ve francouzském Dijonu a poté vystudoval filmovou a televizní režii na pražské FAMU, kterou ukončil v roce 1978. Natočil řadu filmů, převážně komedií a pohádek. Mezi jeho díla patří také historické snímky – Poklad hraběte Chamaré nebo „česká Angelika“ – Andělská tvář.

Na českých i slovenských divadelních scénách se věnuje i režii oper. Kupříkladu v pražském Národním divadle mj. inscenoval Dona Carlose, Carmen či Rusalku. Pro Otáčivé hlediště v Českém Krumlově zrežíroval operu Čarostřelec… Režisér Zdeněk Troška napsal také kuchařku Nebe v hubě, která se stala nesmírně populární a se svými veselými historkami z natáčení i ze života jezdí po Čechách i Moravě.

Je svobodný, bezdětný, ale jak sám často říká - šťastný a spokojený. Mezi jeho životní přítelkyně patřila herečka Helena Růžičková, která jej velmi ovlivnila. I on proto razí její životní motto: “Nikdy nezapomeňte na úsměv! Je to světlo, které při pohledu do očí prozradí, že je srdce doma.“

Informace o hercích filmu
Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny:


Veronika Žilková
pochází z umělecké rodiny. Jejím otcem byl známý hudební pedagog a flétnista Václav Žilka (1924-2007). Jako celá rodina, tak i Veronika se od dětství věnovala hudbě (hrála na flétnu), ale na rozdíl od svých dvou starších sourozenců, kteří jsou dnes profesionálními hudebníky, její cesta směřovala jinam. Po maturitě začala studovat psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, ale studim přerušila po prvním semestru. V návaznosti na dětské zkušenosti ve folklórních souborech se chtěla věnovat lidovému tanci, ale nakonec nastoupila ke studiu herectví na DAMU, které dokončila v roce 1985.

Před filmovou kamerou stála Veronika Žilková poprvé v osmnácti letech, kdy se soubor Chorea Bohemica (v němž vystupovala) objevil ve filmu DÍVKA S MUŠLÍ (1980). Ještě jako adeptka herectví pak dostala velké příležitosti v několika filmech. Před kamerou se Veronika Žilková stále objevuje hlavně v seriálech, a to jak na veřejnoprávní obrazovce, tak i v soukromých stanicích, oproti dřívějším letům se ale dnes věnuje více divadlu.

Lucie Vondráčková
Narodila se v Praze. Lucie se už od raného dětství věnovala nejen hudbě, ale i herectví. Poprvé stála před kamerou už v sedmi letech. Od začátku 90. let uváděla v televizi pořad pro děti Marmeláda a příležitostně se objevovala v malých rolích ve filmech, zejména v pohádkách. Tím se stala velkým dětským idolem, ale stále dostávala daleko více prostoru v televizi než na plátně. V r. 1993 vydala také své první hudební album. První větší úspěch před kamerou získala až díky režisérovi Juraji Jakubiskovi a roli ve filmu nejasná zpráva o konci světa. Jejím posledním filmovým počinem byl film Labyrint režiséra Tomáše Houška.

Lukáš Langmajer

Lukáš Langmajer se narodil 25. srpna 1980 v Plzni. Jeho starším bratrem je herec Jiří Langmajer. Lukáš se v divadle pohybuje od svých třinácti let, a že by se mohl věnovat nějaké manuální práci kategoricky odmítá. Sám sebe považuje za velmi nezručného. Jeho domovské divadlo bylo dlouho v Plzni. Následoval krok na jih Čech, kde v Českobudějovickém divadle zakotvil na tři roky a tam také začala jeho profesionální dráha herce. Po debutu ve filmu SKŘÍTEK se o jeho existenci veřejnost dozvěděla, až když začal natáčet celovečerní film debutujícího režiséra Tomáše Bařiny BOBULE a BOBULE 2  Lukáš v něm společně s Kryštofem Hádkem ztvárňují ústřední dvojici sympatických podvodníčků. Dále ho diváci mohli vidět v seriálu Ulice, Ordinace v Růžové zahradě, Okresní přebor, Román pro muže, Setkání s hvězdou, Muži v naději. Nyní natáčí s Filipem Renčem seriál Sanitka2.

Premiéra filmu Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny je plánovaná na jaro roku 2013


Zdroj, foto: Nogup Agency


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jako vždy super film od TSmajlíkroškySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pan Troška je úžasný člověk, který dokáže rozveselit každého a nemusí to být film k zamyšlení, ale hlavně pro pohlazení a rozesmátí duše v dnešní době.
Obrázek uživatelky
profil
Pan Troška je úžasný člověk, který dokáže rozveselit každého a nemusí to být film k zamyšlení, ale hlavně pro pohlazení a rozesmátí duše v dnešní době.
Obrázek uživatelky
profil
bude zas pohodovy a pro zasmani....uz se těším
Obrázek uživatelky
profil
už se na to doma všichni těšíme,hraje tam Lucka oblíbenkyně mé vnučky TerezkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles