Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Identifikace podle fotky

12. 03. 2012 | Vaše příběhy
Narodila jsem se a vyrůstala v malebném jihomoravském městě a pracovala v nedalekém cukrovaru. Zde jsem poznala svého budoucího manžela, který byl z nedalekého okresního města. Tam se narodil a vychodil základní školu a po absolvování vojenské základní služby, nastoupil jako chemik do stejného cukrovaru.

Netrvalo to dlouho a společně jsme se dali na neznámou cestu životem. Jelikož v roce 1967 byl cukrovar pro zastaralost zrušen, nové zaměstnání a bydliště jsme pak získali na severní Moravě v dnešním Olomouckém kraji a opět to byl cukrovar. Tento byl také likvidován. Zde již žijeme 43 let v podnikovém bytě tehdejšího cukrovaru.

Je krásný letní den a já nesu ze schránky manželovi dopis a ještě jsem stihla zjistit razítko odesílající pošty. Byla jsem zvědavá. Manžel otevírá obálku a zjišťuje, kdo mu píše. Jenom slyším, jak si povzdechl a řekl, to bude zase Identifikace podle fotkytrapas. Sděluje mi, že dostal pozvánku na setkání spolužáků ze základní školy po padesáti letech. Velmi dobře vím, že si pamatuje jména, ale nepamatuje si osoby.  Vzpomněla jsem si, že v našem fotoarchivu je jedna fotografie, kde jsou všichni spolužáci vycházející základní školu. Dali jsme se do hledání, které bylo korunováno úspěchem. Byla tam celá jeho třída.

Podíval se na tento doličný dokument a ke každé osobě přidal jeho jméno. Potvrdila se moje domněnka, že si pamatuje dobře jména. Byla jsem spokojena a navrhla mu, aby si fotografii vzal s sebou na setkání a každý ukáže, kde je na fotografii. Tím způsobem hravě pozná, s kým se právě pozdravil. Tento můj návrh kvalifikoval jako velmi dobrý a lehce uskutečnitelný, ale hlavně bez nějakých trapasů. Blížilo se datum konání srazu. Vzal si fotografii jako předmět doličný a sdělil mi, že jedině pozná dva spolužáky, se kterými si dopisoval a také se několikráte náhodou setkali.

Jelikož počítal, že toto setkání se protáhne, poněvadž po tak dlouhé době bude stále o čem hovořit, zajistil si i ubytování, které bylo na pozvánce uvedeno. Po příjezdu domů a na moji otázku, jak dopadla identifikace spolužáků se rozvykládal, že podobné určování osob nikdo z přítomných ještě nezažil. Byl tam však jeden dobroděj, který ho chtěl oklamat a na fotce záměrně ukázal na někoho jiného.

Ale jeho fór vyšel na prázdno, manžel prokoukl jeho záměr pro velký úžas všech přítomných.  Když za dva roky obdržel opět pozvánku na tento sraz, jelikož bylo domluveno, že se budou scházet po dvou letech, odjížděl bez nutné fotografie, i když jsem mu říkala, ať si ji vezme pro „strýčka příhodu“. Další setkání probíhala bez určování spolužáků podle fotky, která byla stará přes padesát let.

Alabastr22 -  čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
My ze ŽŠ srazy nemáme, ale před pár lety jsem některé spolužáky našla (už bydlíme každý jinde) a po 50ti letech jsme se sešli. Od té doby jsme v kontaktu a je to fajn. Ze SŠ máme sraz každých 5 let a vždy se na něj těším.
Obrázek uživatelky
profil
ja tiež spoluorganizujem stretávku zo ZŠ po 44 rokoch - priznám sa, že mám z toho zmiešané pocity
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Když jsme měli sraz ze základní školy po 20letech, tak jsem všechny nepoznala,protože to byl sraz z áčka i běčka.
Ze střední školy se scházíme každých pět letSmajlík

Pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
52 letech a mohu říci, že jsem všechny poznala až na jednu spolužačku. Bylo to moc pěkné.
Hezký článek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My nemávame stretávku so spolužiakmi zo základnej školy, ale keby sme mali, mala by som tiež problém s ich poznaním. Zo strednej je to iné, stretávame sa každých 5 rokov a všetci sa bezpečne poznáme. Sú to príjemné posedenia.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles