Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak děti pekly dort

28. 03. 2021 | Vaše příběhy

Tuhle v neděli přišly děti za námi s nápadem, že by chtěly samy upéct čokoládový dort a překvapit s ním své rodiče. Ten nápad se mi moc líbil, a protože jsem zrovna neměla na neděli nic v plánu, pečení dortu se mohlo uskutečnit hned ten den.

Děti byly nadšené. Dokonce jsme někde vyhrabali několik doma ušitých zástěr. V kuchyni jsem uklidila a nachystala vše potřebné a otevřela jednu z mých oblíbených kuchařek na straně, kde začínaly vynikající dezerty. Děti se ke knize nahrnuly a začaly se dohadovat, který z několika různých čokoládových dortů by byl ten nejlepší. Kluci chtěli jeden a holky zase druhý. Nakonec jsme se domluvili, že ten, který nevyhraje, upečeme další neděli.

Posadila jsem se tedy v kuchyni na židli, že budu příležitostně radit či pomáhat. Ovšem děti mě vyhnaly s tím, že si se vším poradí samy. Byla jsem z toho trochu rozpačitá, ale nechtěla jsem dávat najevo svůj neklid a nedůvěru, určitě by to totiž poznali, a proto jsem se usadila ve vedlejší místnosti. Uši jsem měla nastražené, ale jediné, co jsem za celou dobu slyšela, bylo chichotání holek a nějaké výkřiky kluků. Manžel chtěl mezitím odejít na zahradu, že si dáme kávu a popovídáme si, ale já neměla odvahu se hnout. Strach mi naháněl i možný požár.

Zřejmě jsem usnula, protože po nějaké chvíli mě vzbudila vůně čokolády. Děti měly dort hotový. Nevěřila jsem vlastním očím. Byl krásný a děti z něj měly obrovskou radost.

Až později jsem se dozvěděla, že už měly pár lekcí pečení ve škole a také doma s maminkou.

Nedělní odpoledne jsme proseděli na terase. Každý dostal kousek dortu, který mezitím vychládnul a děti si ještě hezky pohrály s polevou a zdobením. Je štěstí, že máme krámek hned přes ulici a vše, co nám chybělo, jsme tak mohli dokoupit. Dort byl výborný a já byla ráda, že naše děti se umí zabavit i jinak než u počítače a u mobilu.

Další neděli jsme pečení zopakovali a od té doby o víkendu nic jiného neděláme. Zatím se dětem všechny sladké dorty moc povedly. Doufám, že je to nepřestane brzy bavit.

 

Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bezva zábava
Obrázek uživatelky
profil
Super děti.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.A inspirativní jak se děti mohou hezky zabavit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles