8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak děti psaly školní časopis

14. 01. 2016 | Vaše příběhy

Už ani nevím, před kolika lety se následující příhoda odehrála, ale pamatuji si, že byly všechny naše děti ještě na základní škole. Moc se mi tehdy líbilo, jak se škola i jednotliví učitelé stavěli k mimoškolním a odpoledním aktivitám. Proto si děti zkusily téměř všechno.

Různé sporty od fotbalu až k sebeobraně, vaření, šití, dílny nebo třeba i cizí jazyky. Všechno jsme samozřejmě probírali a zkoušeli i doma. Až jednou přišly děti s tím, že se bude psát školní časopis. A že zrovna je zvolili jako redaktory pro toto pololetí. A proč padla volba zrovna na ně? Inu, jako jedni z mála jsme měli doma ucházející počítač a tiskárnu. Hned ten den odpoledne se děti pustily do práce. Zabraly si pro sebe celou tatínkovu pracovnu. Dveře byly zavřené, chodila jsem kolem a natahovala uši. Byla slyšet velmi živá diskuse. Když se neměly ani k večeři, odvážila jsem se na ně zaklepat. Na jídlo prý není čas, tak jsem jim donesla alespoň malou svačinku. A takhle se to opakovalo celý týden od pondělí až do pátku. Byla jsem ráda, když se mi je kolem desáté podařilo nahnat do pokojíčků.

Když se mi do rukou dostalo hotové první číslo, nestačila jsem koukat, co děti v jejich věku zajímá. Hudba, filmy, zábava – ty byly samozřejmostí. Naopak mě překvapily knížky, angličtina či němčina a různé olympiády. Nejvíc mě ale zaujal rozhovor s oblíbenou paní kuchařkou ze školní jídelny. Bylo vidět, že dobře vaří a že ji děti mají rády.

Ostatní rodiče zase nejvíce ocenili část o aktuálním dění ve škole. Nejednou jsme totiž museli z dětí tahat, jestli nepotřebují na něco peníze, zdali se nemají nějak hezky a slušně obléct, protože se jde do divadla či na výchovný koncert. Nebo v rámci výuky mohla jít celá škola na výstavu. Teď už stačilo jen projít školní časopis, poznačit si do diáře a bylo to.  

Celé pololetí se u nás proto točilo okolo tvorby školního časopisu a některá čísla mám ještě schovaná. Na tu dobu se, dle mého názoru, jednalo o velmi zdařilé dílo. Kdo ví, jak to dnes chodí, a jestli podobný časopis stále vychází. 


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jak psala Dada.. Dříve bylo víc kroužků, které vedli kantoři..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok Smajlík.

Mám pocit, že voľakedy sa učitelia venovali žiakom inak, ako dnes, každý (alebo aspoň väčšina) viedol po vyučovaní nejaký krúžok a tak sa spoznávali so žiakmi aj inak ako pri vyučovaní.
A preto im mohli na konci povinnej školskej dochádzky lepšie odporučiť školu, či učebný odbor, ktorý by im "pasoval".

Tvoje deti bavilo viesť školský časopis, možno z nich mohli byť dobrí novinári.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles