8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem chytal ježka

17. 06. 2023 | Vaše příběhy

Šel jsem, jako vždy, dopoledne se psem na procházku. Jsem už starší člověk, a tak jdu pomalu podél cesty, když vtom se přede mnou objeví ježek. Kdyby to byl ale obyčejný ježek. Tento byl vyzdobený kelímkem od jogurtu. Zřejmě ucítil tu dobrotu, a jak se jí snažil zmocnit a kelímek mu uvízl na hlavě. Ježek byl zmatený a vůbec neviděl na cestu. Utíkal a přitom narážel do všeho, co mu stálo v cestě. S takovou by ho brzy přejelo auto, protože rušná ulice byla nedaleko. Rozhodl jsem se mu pomoci. Už jsem měl málem kelímek v ruce, abych ho nebohému zvířátku sundal, když tu ježek změnil směr a utíkal ještě rychleji ode mne pryč. Utíkal ježek, a snažil jsem se utíkat i já.

Můj pes ježka ignoroval, vůbec ho nezajímal, a táhl mě na opačnou stranu. Paní, která právě procházela kolem, jsem byl k smíchu, ani se nesnažila mi pomoci. Ježek v kelímku funěl a já za ním také. Už jsem to chtěl vzdát. Když jsem si ale uvědomil, jak by nejspíš ježek skončil, opět jsem složil ruce na prsa po vzoru dávného tělocvikáře ze školy a dal se k poklusu. Nakonec jsem, jak jsem měl stále v zorném poli jen nebohého ježka, upadl. Tak nakonec si kvůli ježkovi ještě ublížím. Posbíral jsem se s tím, že bodlináči už nepomůžu, a hodlal jsem pokračovat se psem na naši obvyklou procházku.

Najednou ze křoví opodál vyrazil jogurtový kelímek. Jak ježek běžel a neviděl na cestu, stalo se, že zaběhl do křoví, tam se asi chvíli motal, změnil směr a vracel se opět stejnou cestou zpět. A stále neviděl. Zastoupil jsem mu proto cestu, a tentokrát se to podařilo. Už jsem držel kelímek pevně v rukou a trhal ho ježkovi z hlavy. Nakonec se to podařilo. Koukla na mě dvě malá ježčí očka, jogurtový vězeň byl propuštěn a zmizel pryč.

Taková obyčejná malá pomoc mi rázem změnila den. Měl jsem lepší náladu, že jsem pomohl tomu nebohému zvířátku, a také jsem vlastně udělal něco pro zdraví. K procházce venku jsem přidal i celkem slušný klus. Když jsem to druhý den vyprávěl vnukovi, řekl jen:

„Ale dědo, ty si vymýšlíš! Ježek přece chodí pomalu.“

Kdepak. Ježek, když je v úzkých, dokáže pořádně utíkat. No, a když má na hlavě kelímek od jogurtu, tak i já, dědek stará, s ním.  


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem chytal ježka:

Jak jsem chytal ježka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané. Minulý týden jsem chodila nebo spíš jezdila za kocourem přes celé město, protože mladí odjeli na prodloužený víkend, tak Jimmísek potřeboval nakrmit, vyčistit záchůkek a je milé, jak mě vždy vítá. Chodila jsem tam večer, udělala, co bylo třeba, přespala, protože táhnout se v noci víc jak hodinu se mi nechce. To jsem šla už se hodně stmívalo a něco mi rychle přeběhlo přede mnou přes chodník. Pomyslela jsem si, že asi taky potkan, ale bylo to spíš zavalité, tak jsem se šla do trávy podívat a taky to byl ježek. Asi se ve městě musel naučit rychle běhat, když přebíhá přes silnici, tak aby he něco nezajelo. Taky jsem se divila jak rychle utíkal.
Obrázek uživatelky
profil
díky za příběhSmajlíkPo ránu jsem se s chutí zasmálaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil


Moc pěkný příběhSmajlík Zachránil jste ježka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.A záslužný skutek.Ježek by jistě bez vaší pomoci nedopadl dobře.Za ježka vám děkuji.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles