8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem hlídala kočičáky

15. 12. 2012 | Zvířátka

Jsem takový ochránce a opatrovatel všech zvířátek a tak vám povím, jak jsem jednou kamarádce hlídala dvě kočičky – kočku a kocourka. Neboť jejich třetí kamarád musel podstoupit kastraci a v ten den nesmí být údajně kočky pohromadě. A tak mě kamarádka požádala o dvoudenní pohlídání a že jsem si s nimi užila.

Sama jsem kočičku doma nikdy neměla, maximálně u babičky na zahradě venku, ale v bytě, říkala jsem si, to nemůže být nic složitého, vždyť jde jenom o dva dny. A tak jsem ten den ještě po práci za kamarádkou přijela a pomohla jí kočky naložit do auta. Odvezl nás její tatínek a už na parkovišti kastrovaný kocourek málem utekl, kočička nechtěla do přepravky a třetího kocoura jsem nesla já a skoro mi lezl po zádech, jak chtěl marně prchnout.

jak jsem hlídala kočičákyÚspěšně jsme dorazili ke mně domů, zařídili kočičkám kočičí záchod a dostala jsem plno instrukcí, co potřebují a jak a kdy jim mám podávat jídlo. Všechno jsem pochopila a říkala jsem si, že to hravě zvládnu. Kamarádka odešla a kočky začaly řádit. Někomu by to třeba ani nevadilo, ale já jsem člověk, co doma vyžaduje perfektní pořádek a každá maličkost mě vytočí a rozladí. Kočičáci lezli po oknech, všude se otírali a shodili mi několik květináčů z parapetů na zem, mé figurky u televize taky neobstály. Podotýkám, že mám doma ještě králíčka, který musel být oddělen v ložnici, neboť na kočky útočil. Byl ten den zrovna po operaci. Den jsem přežila, ale pak jsem si řekla, kam je dám v noci? První noc jsem je tedy zavřela na záchod, dala jsem jim tam samozřejmě vodu, jídlo i záchod, aby kočky nestrádaly. Druhý den ráno jsem otevřela dveře a můj krásný věčně naleštěný záchod byl všude špinavý, dlažba byla špinavá, prostě vše, povzdychla jsem si a hodinku záchod dávala do kupy. Den proběhl celkem klidně, jenom jsem za kočičákama pořád lítala s prachovkou. No musela jsem vypadat opravdu vtipně, manžel se mi jen smál a s kočičkama se vesele mazlil a chválil je, jak jsou hodné a poslušné. A to on opravdu kočky nemá rád. A já běhala a běhala. Myslím, že můj králíček byl z toho stejně na nervy jak já.         

Druhou poslední noc jsem se je tedy rozhodla nechat na chodbě, ale protože mám chodbu spojenou s kuchyní, tak jsem se ještě večer snažila všemožnými způsoby zatarasit vchod do kuchyně. Nejdřív různými deskami, ty bohužel kočky přeskočily, poté jsem na desky dala i koše na prádlo, ale i tuto výšku hravě svým skokem zvládly. Byla jsem vyčerpaná a tak jsem to vzdala.

Nechala jsem jim k dispozici i kuchyň. A ráno jsem málem měla infarkt. Vešla jsem do kuchyně, květináče s bylinkama na zemi, všude bordel z kočičího záchodu a nejhorší šok byla moje krásná římsa na kuchyňské lince. Všechny skleničky a piksličky a ozdůbky stály těsně u kraje a skoro padaly a mezi nima na mě vykukoval kocour. Jeho pohled byl tak nevinný. A můj pohled? To bych vám nepřála vidět. Vše jsem dvě hodinky urovnávala a uklízela a kamarádka už zvonila, že jsi jde pro své miláčky. Čekala jsem na ni jako na boží smilování a když jsem ji uviděla, pocítila jsem obří úlevu.  Kamarádka si kočičky odnesla a já jsem dočista vygruntovala svůj sterilní byt.

Tyto dva dny byl pro mě zážitek a velká zkušenost do života.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vím o čem píšete... mám doma "akčního" kocoura Matese (5 let), chce to čas a pevné nervy než si na sebe zvyknete, teď už si ale neumím představit, že bych ho neměla Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tedy to jsem se zasmálaSmajlíka docela škodoliběSmajlík,Ty čičiny Ti to dělaly schválně,ony to vycítí ,mám taky kocoura už kolikátého a čím víc po něm něco chci tím víc on je proti.Celý den je hodný,přijde mu domů páníček a Mazlík vyrazí do útoku.sleduje zda se díváme-ví že nesmí na stůl,takže tam vleze tak 10x za večer,sedne si a kouká když si ho nevšímáme začne na nás ječet-dokud sedíme sedí i on.Jen vstaneme zdrhne.Během chvilky tam sedí znova....kdyko-li se obléknu do kabátu a obuju,jde se vyčůrat,jen to uklidím ,tak jde kakat atd...prostě se snaším miláčkem nenudímeSmajlíka že je nějaký chloupek kolikrát i v jídle ,tomu se nedá zabránit.Na štěstí přátele máme pouze co také mají nějaké zvířátko,tak se chlup vyndá a je to bez povyku.Na to si člověk zvykne.Musím víc uklízet,ale když ho chci tak musím....
Obrázek uživatelky
profil
To si děláte srandu,že z vaší přehnaným smyslem pro čistotu,až sterilitu si vezmete domů hlídat 3 kočky.Smajlík Takový puntičkáři jako vy můžou mít doma tak akorát rybičky.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak to byla spoušť,nezávidím to uklízení ani trošičkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
A protože mám kočku (měla jsem dvě) a hafíka, nemám ani zdaleka sterilní bydlení Smajlík Ale přiznávám, že mi to nijak zvlášť nevadí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles