8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme kradli

31. 08. 2013 | Vaše příběhy
Jako každou neděli v podvečer jsme se s rodiči a bráchou vraceli z chaty. Byl sice už začátek podzimu, ale pořád bylo krásně. Užívala jsem si pohled na krajinu - lesy, zahrádky se spoustou květin, louky s pasoucími se krávami, pole se strništi po obilí  a s kukuřicí. KUKUŘICE!! Jejda, zítra mám mít do školy kukuřičné šustí, neboli šupolí na pracovní výchovu za účelem výroby nějakých panenek.
 
Neprodleně jsem tuto skutečnost oznámila rodičům. „No, to sis vzpomněla brzo,“ rozčiloval se tatínek. „Kolem chaty žádná kukuřice neroste,“ hájila jsem se. „Zastav tady,“ radila maminka a ukazovala na kukuřičné pole u silnice. „To jsem zrovna mohl zastavit na dálnici, podívej těch aut, co jezdí kolem, budou si myslet, že tu kradem,“ hořekoval tatínek. „Taky že jo,“ přisadil si brácha radostně, veselý z toho, že tentokrát mám průšvih já a kupodivu ne on.

„Mlč, to není žádná krádež, potřebujeme jen tak dvě tři kukuřičky pro dítě do školy, to se snad dá pochopit,“ hájila mě maminka. „Tak to vysvětli tomu psovi, který to tu určitě hlídá a bude nás honit,“ konstatoval ne zcela optimisticky tatínek. Tenkrát totiž byla většinou pole majetkem JZD (Jednotných zemědělských družstev) a o víkendu je hlídali zdatní důchodci a ještě zdatnější psi.

Jak jsme kradliTatínek zaparkoval u pole a začal vymýšlet plán. „Pošleme tam Zdenečka, je malej, nebude ho vidět, urve tři kukuřice a honem do auta. Rychle a hlavně nenápadně,“ rozhodl tatínek.
„Proboha, vždyť se ztratí v tom poli,“ bědovala maminka. „Není blbej. Vběhni tam a rychle zpátky,“ nařizoval otec bratrovi. Brácha vystartoval a udělal šipku do pole. Kukuřice byla vyšší než on.

Tatínek netrpělivě bubnoval prsty o volant. Asi za pět minut se brácha vynořil z pole a hulákal směrem k autu. „A cože to mám trhat? Jak to vypadá?“
Tatínek obrátil oči v sloup a já se chechtala, že mám bratra truhlíka. Tatínek mi nabídl pár pohlavků a maminka se vrhla z auta bratrovi na pomoc.
Okolo nás jel zrovna nějaký bodrý vesnický muž s trakařem a mumlal si cosi o hamižných Pražácích, kteří se obohacují na úkor pracovitého vesnického lidu.
Bylo vidět, jak tatínek trpí. On sám nikdy z práce neodnesl ani propisku. Konečně se maminka s bráchou vraceli a nesli asi pět kukuřičných klasů.
Tatínek si mohl oddechnout. Mise, za účelem získání přírodního materiálu pro moji výtvarnou činnost, byla skončena.
Druhý den ve škole jsem byla jedna z mála dětí, které šustí mělo. Zřejmě většina rodičů neměla odvahu podstoupit loupežnou výpravu, jako naše rodina. 
Moc jsem se snažila, aby panenka, kterou jsme vyráběli, byla co nejkrásnější. Docela se mi povedla a dostala jsem za ni jedničku. A směla jsem si svůj výrobek odnést domů. 
Hned jsem se pochlubila rodičům. Brácha se sice panence posmíval, že vypadá jako Dlouhé Bidlo z Bratrstva kočičí pracky (zrovna totiž četl Rychlé šípy), ale tatínek mě pochválil, že se mi to povedlo.
Když si ale myslel, že jsem z doslechu, říkal mamince: „Tak kvůli tomuhle jsem v podstatě porušil zákon a kradl!“

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsme kradli:

Jak jsme kradli
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Martinka, veď to ani nebola krádež, len menší priestupok a aj to z výchovných (pracovná výchova v škole) dôvodov.
Tí čo nakradli (a ešte nakradnú) milióny, také výčitky svedomia ako mal tvoj poctivý otec, určite nemajú.
Asi preto, že nemajú ani to svedomie Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
já takhle kradla s dětmi hrách...do kapsičky na zástěrce..všichni utekli,já zůstala a oni o mně hlásili v obecním rozhlase,že jsem kradla hrách..umíte si představit tu ostudu a bylo to snad 10lusků.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek. Já jsem asi před dvěma roky také vyráběla panenku ze šustí a myslíš, že jsem si před tím na zahrádce zasela kukuřici? Paní učitelka dobře věděla, že si doma nikdo kukuřici nepěstuje!SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané Marti
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles