Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme kupovali zahradu

14. 03. 2021 | Vaše příběhy

Manžel vždy snil o nádherné zahradě s několika různými ovocnými stromy. Bohužel náš vlastní pozemek ničím takovým nedisponoval a ani nebyl k zasazení ovocných stromů vhodný. Smířili jsme se s tím, že stromy v nejbližší budoucnosti nebudou, ale chodili jsme často na procházky a obdivovali zahrady v okolí.


Naštěstí jsme měli hodné sousedy, kteří se o ovoce ze svých vlastních stromů vždy rádi podělili. A tak doma nebyla nouze a často jsme pekli ovocné koláče, štrúdl nebo chystali dětem za odměnu zmrzlinové poháry s ovocem. V supermarketu jsme z ovoce kupovali máloco.

Jenže sousedé potom svůj dům prodali, odstěhovali se, vše skončilo a my zůstali bez ovoce. Nemohli jsme se na ně zlobit. Ale co se nestalo. Manžel obnovil své přání mít vlastní zahradu, a proto jsme se celá rodina pustili do hledání. Zahrada nesměla být moc daleko od našeho domova. Nesměla být příliš zanedbaná a měla mít vlastní přístup. Víc požadavků manžel neměl.

Bohužel tehdy bylo takových nabídek málo. Sešlo se nám jich asi deset nebo dvanáct a na všechny jsme se jeli samozřejmě osobně podívat, ale manželovi se nelíbila ani jedna.

Asi měsíc poté mi zavolala kolegyně z bývalé práce s dotazem, jestli stále hledáme. Ani jsem netušila, že se to k ní doneslo. Její bratr se stěhoval do Prahy a prodával krásnou zahradu i se zahradním domkem nedaleko od nás. Nemohla jsem uvěřit svým uším. V emailové schránce mi hned přistály fotky. Volala jsem obratem zpět a ptala se na cenu. Věděla jsem, kolik chtěl manžel investovat a světe div se, cena perfektně vyhovovala.

Manžel se mohl zbláznit radostí a my s ním. Navíc v den koupě slavil kulaté narozeniny a lepší dárek si nemohl přát. V létě a na podzim trávíme na naší zahrádce spoustu času. Manžel poletuje mezi stromy a já odpočívám ve stínu s rozečtenou knihou v ruce. I naše vnoučata se tam pěkně vyřádí. Občas si jen tak říkám, jestli bychom se k něčemu takovému dostali nebýt kolegyně z bývalé práce, která za námi na zahradu také občas chodí.


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
konec dobrý, všechno dobré, hezky si užívejte Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článek. Věřím, že jste měli všichni moc velkou radost a nyní si užíváte zahrádku s velkou radostí.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík krásný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článečekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také máme zahradu a i když na ní pracuje hlavně manžel,asi bych si bydlení bez zahrady nedovedla představit.Máme ovocné stromy i keře.Manžel pěstuje hodně zeleniny.I když většinu všeho rozdáme,dělá nám to radost.A sušení prádla venku na sluníčku je také paráda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles