8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se učit jazyk v pokročilejším věku? Máme pro vás několik osvědčených tipů.

5. 01. 2016 | Zajímavosti
S rostoucím věkem se někdy zdá, že je učení obtížnější a pomalejší. Není to však takový problém, jak si řada lidí myslí. Stačí trocha odhodlání, výběr vhodných metod a důraz na pravidelnost. Jak konkrétně docílit toho, aby bylo studium co nejefektivnější?

1. Učení není mučení


Věk není překážkou ve vzdělávání, jen je vždy třeba myslet na to, že by měly být metody výuky přizpůsobeny konkrétní věkové skupině. U dětí funguje pestrost aktivit, neboť se učí hrou. U dospělých se nabízí například filmy či literatura. Možností, jak se obklopit jazykem, existuje celá řada. Vždy je však důležité, aby vás učení bavilo, protože jakmile do studia zapojíte emoce, paměť bude fungovat lépe. Proces vzdělávání ovlivňuje to, jak jste zvyklí se v daném věku učit, zpracovávat informace a jednotlivé věci si pamatovat. Vše ale lze natrénovat. Obzvlášť pokud máte k dispozici zkušeného lektora, který vás dokáže do procesu učení navést a pomocí nejrůznějších strategií vám osvojování informací usnadnit.

jak se učit2. Jazykové kurzy


Ne každý si je schopen udělat po práci čas a poctivě se doma každodenně učit, a tak se nabízí výpomoc vzdělávacích institucí. Lektoři poradí s vhodnými učebními metodami a zodpoví všechny dotazy. Jak často ale na kurz chodit či jak poznat kvalitní školu?

Pokud se každý den učíte alespoň 15 minut, pak postačí docházet na kurz jednou týdně. Jestli však vaše domácí příprava selhává, pak je lepší docházet 2x týdně na 60-90 minut – podle toho zda jde o individuální nebo skupinovou výuku.

Při výběru školy se vyplatí podívat se na její prostředí a historii či se seznámit s lidmi, kteří jazykové vzdělávání plánují a realizují – jak s lidmi z kanceláře, tak se samotnými lektory. Většina kvalitních škol nabízí zdarma ukázkové hodiny, na nichž si můžete sami udělat obrázek o tom, zda by vám daný způsob výuky odpovídal.

3. Ve dvou (a více) se to lépe táhne


Čím je člověk starší, tím spíše se vyhýbá neznámému prostředí a nerad zkouší nové věci. Ve dvou se nejen lépe cvičí, ale také učí. Pokud jste se například sami neodhodlali k návštěvě skupinových jazykových kurzů, kolega nebo kamarádka vaše odhodlání zvýší. Společně si pak můžete sdělovat zážitky a řešit případné nejasnosti. Pokud tedy víte o někom, kdo řeší stejný problém jako vy, neváhejte a motivujte se ke studiu vzájemně! Kromě studia můžete také vyrazit společně do kina na film v originálním znění či si zajet si na dovolenou do destinace, kde se daným jazykem hovoří.

4. Pobyt v zahraničí


Ideálním způsobem, jak hodit všechny starosti všedního dne za hlavu a pečlivě se věnovat studiu, jsou zahraniční jazykové kurzy. Výhodou navíc je, že si při nich budete užívat jako na dovolené. Učení půjde snáze a vedle výuky ve škole budete motivovány používat jazyk i v praxi. Pokud si chcete jazyk osvěžit před nástupem do nové práce, postačí vám čtrnáctidenní pobyt. Během něj se rozmluvíte a upevníte své znalosti. V případě úplných začátečníků, nebo těch, kdo chtějí jazykovou úroveň zdokonalit více, se potom nabízí dvou- a tříměsíční kurzy, prostřednictvím kterých je možné dosáhnout markantnějších pokroků.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !