8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si vybrat lyžařskou helmu: 8 tipů pro bezpečí

12. 01. 2016 | Zajímavosti
Každý chce, aby mu helma slušela, perfektně ladila, lícovala se zbytkem lyžařského vybavení, ale to bohužel nestačí. Na prvním místě jde o bezpečnost. Najít helmu, která by maximálně chránila to, co v hlavě nosíme, a zároveň jsme se v ní cítili sebejistě a cool, není jednoduché. Bezpečná je většina zboží na trhu, jenže málokdo ví, že ne pro každého. Co je bezpečné pro začátečníka, může být naopak nebezpečné pro toho, kdo se na svahu prohání jako závodník a jezdí rád na hraně

A na co se tedy při výběru lyžařské helmy zaměřit?


1. Hlava pěkně přilepená

Při výběru helmy se řiďte radou legendárního skokana Jiřího Rašky: „Když spadneš, helma tě nesmí praštit. Musí co nejlépe přiléhat. Pak se energie nárazu rozloží do celé helmy a o to méně do hlavy.“ Takže pamatujte! Žádná volná místa. Helma musí perfektně přiléhat  na hlavu.
TIP:
Při zkoušení lyžařské helmy zkuste hlavu i zaklonit, předklonit a všímejte si, jestli vás někde neomezuje v pohybu nebo netlačí.

Jak vybrat lyžařskou helmu2. Žádné tlačení

I když by měla helma přiléhat, nesmí vás tlačit. Ze špatné helmy vás tak akorát bude bolet hlava. Své o tom ví i jeden z našich nejlepších sjezdařů Ondra Bank, se kterým jsme vyvíjeli jednu z našich helem. Sám si žhavým drátem „vykrajoval“ polystyren tak, aby mu helma co nejlépe seděla.

3. Skryjte čelo

Dbejte na to, aby helma kryla čelo. I když pod ní nosíte čepici, šátek nebo kuklu, vždycky je čelo v určité mezeře. Je pak vystavené proudu vzduchu, ledu a sněhu. A to často smutně končí zaraženou rýmou v dutinách, nohama v kýblu horké vody… a s lyžováním je utrum.

4. Brýle + helma = Parťáci

Lyžařské brýle a helma musí lícovat a nenechávat zbytečné mezery. Právě v oblasti čela,  ale také spánků. Správně sladěné brýle s helmou vyřeší většinu problémů s nachlazením dutin!

5. Lehká jako pírko

Zapomeňte na těžkopádné helmy. Váha nerovná se bezpečí. Zejména u dětí. Jejich hlava je poměrně velká a těžká, oproti malému tělíčku. Lehká helma pak tolik nezatěžuje dětské krčky.

6. Stop pocení

Správná helma má mít účinný a propracovaný systém odvětrávání.  A to kvůli tomu, aby se vám nepotila hlava, a vy jste okamžitě po jejím sundání neofoukli.

7. Detailní pomocníci

Až budete svištět svahem, určitě nechcete, aby vám někde po cestě ulétly zrovna sundané brýle z očí. Správná helma by měla mít sponu na uchycení pásku lyžařských brýlí. Pak je můžete sundávat do aleluja a víte, že o ně nikde nepřijdete.

8. Styl nade vše

Konečně se dostáváme k poslednímu kritériu. Měla by vám helma slušet? Ne! Měla by vám sakra slušet! Musí se vám líbit. A vy se v ní musíte líbit sami sobě. Jedině tak budete zářit  na svahu. Musíte se na ni těšit, kdykoli na ni jenom pomyslíte.


Zdroj, foto: Relax


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !