Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak vyzrát na rozmlsanou kočku?

10. 05. 2022 | Zvířátka
Máte doma kočku, kupujete různá krmiva a ona stále “ohrnuje nos”? S krmivem pro kočky to může vypadat jako věda, ale opak je pravdou. Možná jste někde udělali chybu, anebo třeba volíte nevhodné krmivo. Pojďme se na to podívat a udělat rozmlsanosti kočky přítřž.

Může se zdát, že kočka je náročnější strávník. Uspokojit až 5000 chuťových pohárků nemusí být jednoduché. Na druhou stranu, někdy jen postačí dát krmení řád a pravidla. Zkuste si odpovědět na následujících pár otázek. Jak často krmíte kočku? Má kočka k dispozici krmení po celý den? Krmíte ji granulema v kombinaci s konzervou či kapsičkou? Dáváte kočce lidské jídlo? Už možná po pár odpovědí vám bude jasné, kde děláte chybu.

krmení kočekKde vzniká rozmlsanost?


Když si přinesete domů kotě, chcete mu obvykle dopřát to nejlepší. Může nastat situace, že si k plné misce krmiva kotě jen přičichne a odejde, vyrazíte pro jiné krmivo anebo hůř dáte kočce lidské jídlo. V ten moment se spouští vybíravost kočky. Když si přinesete kotě domů, je potřeba mít připravenou domácnost i včetně krmiva pro kočku. Právě to by se nemělo vybírat impulzivně ale s rozmyslem. Ideální je zvolit krmivo pro koťata s vysokým podílem čerstvého masa. Díky tomu je větší pravděpodobnost, že kočce krmivo zachutná. Pokud možno vyhněte se náletům supermarketu a čtěte složení. Tak jako u lidí, tak i tady platí “jste to, co jíte”. Když si dáte hned od začátku na volbě stravy záležet, časem se vám to vyplatí.

Jak často krmíte kočku?


Dvakrát denně, jednou denně anebo má stále plnou misku? I frekvence krmení může poukázat na chybu. Kočka je tvor, kterého je potřeba naučit zvyku. Ideální volbou je krmení dvakrát denně. Ráno než odcházíte do práce a večer když přicházíte domů. Můžete kombinovat suché krmivo s konzervami či vaničkami, ale není to nutné. Pravidelný časový rozestup v krmných dávkách připraví zažívání kočky na další příjem potravy. To že je pak s kočkou něco špatně poznáte snadno, nebude pravidelně jíst krmivo, které nachystáte.

Kvalita nad kvantitou


Při výběru krmiva se řiďte primárně složením a ne výhodnosti balení, jak obvykle lákají supermarketové letáky. Časem se vám investice do krmiva vrátí, a to nejen na tom jak kočka bude fungovat, jak kvalitní bude mít srst, ale i třeba minimální návštěvou veterináře. Krmivo by mělo obsahovat alespoň více než 80 % proteinů z živočišných zdrojů. Ve složení by se neměl objevit lepek ani obiloviny. Ideální je volit krmivo s jedním druhem proteinu, což znamená že v případě krmiva s kuřecím masem, zde už nenajdete jiné maso ani protein. Pokud máte doma kotě, dbejte na to, aby krmivo bylo určeno právě pro něj. To stejné platí v případě kastrované a starší kočky, které mají sklony k nadváze a obezitě.

Jak zvýšit chutnost krmiva?


Jedním ze základních tipů, ja zvýšit kočce chutnost granulí je přidávání konzerv, vaniček nebo kapsiček. Ovšem zde taky platí pravidlo číst etiketu, pídit se po podílu proteinů a masa a hlavně dbát na to, aby bylo krmivo bez obilovin a lepku. Dále můžete do granulí přimíchat olej, vhodný je třeba lososový, anebo z tresčích jater. Olej krmivo ovoní a navíc přidá důležité látky pro správné fungování organismu.

Zdroj, foto: Pučálka krmiva


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !