8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jedno dlouhé únorové odpoledne

18. 03. 2021 | Vaše příběhy

Nevím, v jaké fázi se teď přesně nacházíte vy, ale já už opravdu netuším, co s dětmi doma dělat.    A to si myslím, že jsme vyzkoušeli už úplně všechno. Jednoduché i složité vaření všeho možného, povinnou četbu, filmy pro děti i nějaké tvoření dekorací. K tomu všemu i nejméně oblíbený úklid všech místností v domě včetně garáže. Nic se u vnoučat nesetkalo s ohlasem. Pomalu jsem to chtěla vzdát.

Tak jsme se s manželem rozhodli, že se nebudeme dál přemáhat a uděláme si jedno takové odpoledne, kdy nebudeme nic dělat. A to doslova. Náš plán vycházel zrovna na pátek, což byl ideální den. Bylo po obědě. Děti měly naštěstí hotové všechny úkoly do školy a počítač už nechtěly ani vidět. My unavení dospěláci jsme si uvařili oblíbené kafíčko a dali si čokoládový zákusek. Děti chtěly zákusek také a sedly si s námi na sedačku do prostorného obýváku s krbem. Bylo nám dobře, teplo a nikdo v tu chvíli nemluvil. Jen jsme se tak dívali, jak venku sněží. Nejprve jen trochu a potom už v té chumelenici nebylo vidět ani na příjezdovou cestu.

V tom se ve sněhu zjevila srnka. Všechny děti vyskočily směrem k oknu a nemohly se na srnku na naší příjezdové cestě vynadívat. Byla krásná. Děti se chtěly co nejdříve dostat ven před dům a pohladit si ji. Už sahaly po svetrech a čepicích. Naštěstí jsme je přemluvili, že to není úplně dobrý nápad. Srnka ještě chvíli zůstala, zvedla hlavu a zadívala se k nám do okna. Potom pomalu odkráčela pryč směrem k lesu. Děti z toho měly neuvěřitelný zážitek. Ještě dvě hodiny poté nemluvily o ničem jiném. Připadalo mi to jako pohádka.

Druhý den jsem na lednici našla několik povedených výkresů. Na všech byl stejný obrázek. Děti se pustily v pátek večer do kreslení a daly si na tom opravdu záležet. Moc se mi líbilo, že si všímaly všech detailů. Celá sobota se nesla v duchu otázek, jestli k nám srnka ještě někdy zavítá a jestli třeba nepřivede své kamarády. Nechtěla jsem děti zklamat a tak jsme srnku každý den odpoledne poctivě vyhlíželi. Zatím se nevrátila, ale já věřím, že ji ještě jednou s dětmi spatřím. Už jdu zase koukat z okna.


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článeček..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek,plný romantiky.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek, plný citu. Někdy nevidíme úplně obyčejné a krásné věci a honíme se za bůhví čím. Přeji, ať k vám srnečka přivede i své kamarády Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles