8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový Večerníček Nejmenší slon na světě

13. 09. 2013 | Televizní tipy
Nový animovaný Večerníček České televize v technologii 3D počítačové animace Nejmenší slon na světě o maličkém slonovi, který se musí prosadit v obrovském světě normálních slonů. Ale když máte statečné srdce a dobrého kamaráda, můžete dosáhnout totéž, co velcí siláci!

Česká televize uvádí animovaný seriál Nejmenší slon na světě mladých autorů, scenáristky Ivy Macků (autorka knih pro dospívající díky Normální porucha nebo Teen Pop) a režiséra Libora Pixy, jehož absolventský film z pražské FAMU Graffitiger byl nominovaný na studentského Oscara. Hudbu složil Jan P. Muchow a komentář k němu namluvil Jan Vondráček.

Seriál Nejmenší slon na světě pro Českou televizi vyrábí studio Eallin technologií 3D počítačové animace. Po Třech prasátkách je to teprve druhý seriál ČT v této technologii.

Nový Večerníček Nejmenší slon na světěJde o seriál, který v sobě spojuje atraktivní a přitom humanistické téma s vynikající úrovní realizace. Odkaz na téma fyzického handicapu, které toto téma zahrnuje, není nijak násilně zdůrazňovaný, ale je přítomný v podtextu všech příběhů. Hlavní hrdina Bedříšek se musí potýkat s nároky rodičů, úspěšnějším mladším bratrem, posměchem okolí, i množstvím obtížných překážek, které jeho “normálním„ vrstevníkům okolní svět neklade. Jeho velikost (nebo spíš maličkost) mu ale umožňuje jiný pohled na svět, a tak mnohdy pomůže vyřešit problémy, se kterými si velcí sloni nevědí rady.

Béďa je sloní kluk, který moc nevyrostl - vlastně je velký jen asi jako štěně, a tak normálním slonům sahá sotva po kotníky. Ve sloním světě se přitom oceňuje hlavně velikost a síla, ale i když se na něj ostatní sloni dívají doslova „spatra“, Béďa se odradit nenechá. Protože když máte chytrou hlavu, dobré srdce a kamaráda, na kterého je spolehnutí, můžete dokázat totéž co velcí siláci - a možná ještě víc. A tak se Béďa spolu se svým kamarádem, prostořekým damanem Edou (damani jsou příbuzní slonů a Eda jediný kluk ve školce, který je menší než Bedříšek) odvážně vrhá do úkolů, které před něj staví jeho tatínek i sám život. Postupně tak překoná strach ze strašidel, vyzkouší podezřele bublavý zvětšovací lektvar, naučí se, že je lepší chodit po svých nožičkách, i když jsou krátké, a dokonce zachrání rodinné jezírko před drzým sloním svalovcem Helmutem.

Námět pro Večerníček Nejmenší slon na světě obstarala  Iva Macků a Jiří Tyller; scénář: Iva Macků; hudba: Jan P. Muchow; vypráví: Jan Vondráček; výtvarník a režie: Libor Pixa.

Nový Večerníček Nejmenší slon na světě můžete sledovat 13.9. 2013 od 18,45 hodin na ČT :D!

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový Večerníček Nejmenší slon na světě:

Nový Večerníček Nejmenší slon na světě
Nový Večerníček Nejmenší slon na světě
Nový Večerníček Nejmenší slon na světě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zkusíme se na něj podívat Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles