Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kamarádka Viki

15. 11. 2022 | Vaše příběhy

Mám kamarádku Simonu. Simona je maminkou dnes osmiletého chlapce Michala. Míša si roky přál pejska. Miluje zvířata a návštěva u nás, kde je pes i kočky, byla pro něj vždy svátkem.

„Tak mu psa pořiďte. Je už dost velký a dítě by mělo vyrůstat se zvířaty,“ radila jsem kamarádce.

Kamarádka a její rodina nejsou příznivci zvířat. Simona sice snesla naši malou farmu, dokonce pro ně měla i pohlazení, nechápala ale, kde vzal její syn tuto vášeň. Když už o psovi začala uvažovat, zjistila, že její muž má silnou alergii na psí srst.

„Kupte naháče. Ten je vhodný i pro alergiky,“ radila jsem dál.

„Naháče?“ Simona se ušklíbla s tím, že tato psí rasa jí je silně nesympatická. Když ale touha jejího syna neuvadala a chlapec hladil psy uvázané u obchodu, běhal za cizími psy v parku a všude nosil piškoty s tvrzením, že si nějakého psa ukradne, navštívila i s mužem chovnou stanici naháčů. Doufala, že vše bude v pořádku a její muž takového pejska snese. Muž měl ale silnou alergickou reakci na pejsky, a to byli jen venku. Usoudila proto, že pejska si pořídit nemůžou. Manžel má alergii také na kočky, morčata apod. Bylo rozhodnuto. Rodina se o zvířecího mazlíčka nerozroste.

Michalova touha po psovi neutuchala, spíše naopak. Chlapec se trápil čím dál víc. Až jsem našla řešení. Občas jsem mu sice dovolila, aby se prošel s naším Alíkem a po jeho odchodu i s novou fenkou Baruškou, bylo to ale jen ojedinělé, protože Simona s rodinou bydlí ve městě, které je od naší vesničky vzdáleno několik kilometrů a vídáváme se tak jednou, nebo dvakrát do měsíce. To malému Míšovi nestačilo. Vzpomněla jsem si ale na kolegyni z práce. Občas pomáhala své sousedce, staré paní z jednoho patra panelového domu ve městě. Staré paní před rokem zemřel manžel, a ona se musí sama starat o celou domácnost i fenku zlatého retrívra Viki sama. Viki je ještě mladá a hravá a paní Duškovou už trápí nejeden zdravotní problém.

„Ta paní chodí o hůlce a fenka ji tahá do kopce, z kopce, protože si potřebuje vyhrát, vyběhat se. Občas paní navařím, napeču, někdy jí pomůžu s úklidem, ale psa jí hlídat s naší pracovní dobou nemůžu,“ postěžovala si kolegyně nejednou.

A tehdy mě to napadlo. Zjistila jsem si, že paní Dušková bydlí jen kousek od kamarádky Simony a její rodiny. I malý kluk jistě zvládne dojít k ní a psa vyvenčit. Tím, že se jedná o mladou fenku, nebude problém, aby si kluk vyhrál s fenou každý den. Michalova touha bude splněna, pes bude mít pelíšek i nadále u své paničky a všichni budou spokojeni. Kolegyně, když jsem jí svůj plán přednesla, byla nadšená. Hned jsem domluvila setkání se Simonou a jejím synem. Míša si s fenou ihned rozuměl. A od té doby hlídá pejska každý den. Chodí za ním hned ze školy, často si přivstane, aby ho venčil i ráno, a večer, když si udělá domácí úlohy a poučí se, jde místo za kopačákem na hřiště k paní Duškové pro svou chlupatou kamarádku. Michalovy návštěvy svědčí i staré paní, která kontaktem s dítětem pookřála.

„Jediné, co musím, je častější praní,“ směje se Simona. Musí dbát na to, aby syn domů nepřinesl část kabátu své psí kamarádky. To pak její manžel pšíká a diví se, na co je ještě alergický.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kamarádka Viki:

Kamarádka Viki
Kamarádka Viki
Kamarádka Viki
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Řešení pro mnoho lidí, líbí se mi to. Mimo jiné vím, že zlatý retrívr je opravdu zlatý a hodný, poslušný pes. Pár let jsem ho hlídala sousedům Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

dobrý nápadSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles