Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klavírista Vojtěch Procházka vydává debutové album svého Tria

15. 03. 2010 | Novinky

Vojtěch Procházka, známý dosud především jako klavírista a jeden z autorských pilířů oceňované kapely Vertigo Quintet (nositele ceny Anděl za jazzové album roku 2005 a nominované na tutéž cenu za rok 2008) a momentálně žijící v norském Oslo, vydává debutové album svého Tria, které provozuje se svými norskými spoluhráči, Adrianem Myhrem (kontrabas) a Tore Sandbakkenem (bicí). 


Album nese název Amoeba´s Dance a na labelu Animal Music vychází počátkem března 2010. Repertoár alba je rovnoměrně rozdělen mezi Procházkovy vlastní skladby a originálně uchopené verze skladeb jiných autorů (Herbie Nichols, Kurt Weill, Paul Motian, Ornette Coleman). Hudba Procházkova Tria je nesmírně invenční a vyznačuje se autentickým a velmi osobitým přístupem. Album bylo nahráno ve Studiu Svárov ve spolupráci s Lukášem Martinkem, mix provedl August Wanngren ve studiu „We Know Music“ v Kodani a mastering Gene Paul ve studiu DB Plus v New Yorku. Obal alba je dílem grafika Aleše Najbrta a norského fotografa Andrease Ulva.

Tracklist:



cd1. Freebop (Vojtěch Procházka) 
2. River (Vojtěch Procházka)
3. Sketch (Vojtěch Procházka)
4. Cro-Magnon Nights (Herbie Nichols)
5. Liebeslied (Kurt Weill)
6. Etude  (Paul Motian)
7. 2300 Skiddoo (Herbie Nichols)
8. Time (Vojtěch Procházka)
9. Una Muy Bonita (Ornette Coleman)


Vojtěch Procházka – klavír
Adrian Myhr – kontrabas
Tore Sandbakken – bicí

Album bude pokřtěno při třech koncertech v pražském klubu Jazz Dock ve dnech 22. - 24. 3. 2010. V průběhu března a dubna zahraje Vojtěch Procházka Trio i na dalších koncertech v Čechách i v zahraničí v rámci turné v těchto dnech:


18. března - Uherské Hradiště, Dům kultury
19. března - Berlín, Johann Rose
20. března - Berlín, Fincan
21. března - Brno, Alterna
22. března - Praha, Jazz Dock (křest CD)
23. března - Praha, Jazz Dock (křest CD)
24. března - Praha, Jazz Dock (křest CD)
25. března - Trutnov, Jazzinec
21. dubna - Pardubice, Divadlo 29
22. dubna - Litvínov, Ponorka


Vojtěch Procházka



skupinaVojtěch Procházka (1981) absolvoval Vyšší odbornou školu Jaroslava Ježka v Praze. V letech 1997 a 1998, během svého pobytu v texaském Houstonu byl členem Lamar HS Orchestra. Studoval klasickou interpretaci u Ivany Girsové, improvizaci u Stanislava Máchy a Davida Dorůžky a skladbu u Karla Růžičky st. Spolupracuje s významnými osobnostmi české jazzové scény, jako jsou David Dorůžka, Karel Růžička jr., Petr Zelenka, Jaromír Honzák (podílel se na albu A Question To All Your Answers).


V roce 2004, jako člen Daniel Šoltis Tria, získal Procházka na soutěži Junior Jazz ocenění Nejlepší jazzová skupina roku 2004. Byl lídrem sextetu věnovaného Theloniu Monkovi Thelonica. Od roku 2004 je členem Vertigo Quintetu, s nímž nahrál všechna alba – Vertigo Quintet (Amplion Records, 2005), Live U staré paní (Amplion Records, 2006) a Vertigo Quintet a Dorota Barová (Animal Music, 2008).


V roce 2007 spolupracoval Procházka na albu dua Tara fuki Auris. Po studiích v Paříži studuje a žije v současné době v norském Oslo a kromě Tria s norskými spoluhráči Tore Sandbakkenem a Adrianem Myhrem se v triu s houslistkou Harpreet Bansal a tablistou Andreasem Bratliem věnuje indické hudbě.


Zdroj: Animal Music.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !