MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kojit, či nekojit?

25. 08. 2008 | Kojení
Ukázka z knihy:
Manuál pro začínající maminky


Každá máma pro své dítě chce jen to nejlepší. A protože ze všech stran slyší, že tím je jen a pouze mateřské mléko, je připravena kojit, a to pokud možno co nejdéle.

I já byla vystavena „propagandě“, že kojené dítě je chytřejší, méně nemocné, lépe prospívá a protože i já chtěla takové chytré dítě, o které nemoc nezavadí, byla jsem připravena kojit co nejdéle. Zpočátku to sice byl docela boj, ale nakonec jsme se i s holčičkou ocitly na vítězné čáře. Ne všechny maminky však mohou kojit a ne všechny děti mohou být kojené a z následujících příběhů je zřejmé, že ani tyto děti nestrádají a jakékoliv výčitky svědomí rozhodně nejsou na místě. Obecně kojení matky názorově rozděluje na dva tábory. Ten první tvoří ženy, které si kojení nemohou vynachválit a dokonce ho považují jedno z nejkrásnějších období ve svém životě. Některé maminky ale mají právě opačné zkušenosti – slovo dostaly oba tábory...

Kojit, či nekojit?„Já jsem osobně veliký zastánce kojení. A víte proč? Protože jsem lenoch. Samozřejmě znám všechny zdravotní, psychologické, sociální i ekonomické argumenty, proč je kojení dobré, a se všemi souhlasím. Pro mě je ale kojení navíc cesta nejmenšího odporu. Žádné vyvařování lahviček, žádné tahání sunarů. A představa, že musím v noci vylézt z pelechu, rozkvedlat a ohřát mléko, nasytit dítě, mi přijde prostě děsivá. Dnes už se můžu přiznat – v noci moje děti fungovaly víceméně systémem samoobslužným. Já zase fungovala v režimu stand by – zhasnuto, zavřené oči, ale připravena v případě nutnosti k akci. Nejstarší dceru jsem kojila 2 a 3/4 roku, poslední rok se už o prso dělila i s bráškou, který jej pak plně převzal a podržel další rok. A náš benjamínek taky sál skoro do dvou let. A ty chvilky přitulení, maximální intimity, noční pomlaskávání patří k mým nejhezčím vzpomínkám.“


Monika Binarová,
devítiletá Marie, sedmiletý Maximilian, čtyřletá Stella



Více informací o této knize Manuál pro začínající maminky - Maminky radí maminkám se dozvíte také na stránkách www.smartpress.cz .

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem kojila syna tři a půl roku a měla jsem problém, jak přestat. Syn chtěl pít a já měla neustále plná prsa, když jsem nekojila. Ke konci jsem chodila do práce, ráno se napil a večer zase. Pořád jsem měla spoustu mléka. Často jsem bývala nachlazená.Syn bývá často nemocný i po tak dlouhé době kojení.
Obrázek uživatelky
profil
všichni to doporučují co nejdélo kojit,ale jak potom přestat, aniž by mělo dítě trauma? kamarádčina dcera (2,5 roku)si prs vyptá i před návštěvou,a když ji není vyhověno,tak zuří a návštěvu vhání.Myslím si že "normální " je kojit tak do 12-18 měsíců.
Obrázek uživatelky
profil
Já kojila prvního syna 6 měsíců a druhého rok. Kojení je moc dobré, kdybych neměla zdravotní problémi kojila bych i déle.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles