Plavkové období se blíží a tomu bude přizpůsobeno i vaření v následujícím týdnu. Bude se hubnout, jíst odlehčeně a v neposlední řadě, se bude jíst s lehkou hlavou lehká strava. Křupavá a lehká. Taková, při které se zhubne i několik gramů. Aby také ne, kdy se bude hubnout dál ve výzvě s Vaškem Noidem Bártou.
Dělat budeme lehké závitky, svěží salát s melounem, čekají nás domácí limonády a také granola. Přílohy nahradíme zeleninou, chystat si budeme skvělé ryby, gratinovat budeme zeleninu. To by bylo, aby se nám neodlehčilo.

Co se Tonye vybaví pod pojmem „Lehká hlava“: „to je jasné, můj životní styl. Přestala jsem pít, začala s detoxem, který držím už deset měsíců. Jenže to bylo celé jednodušší, než jsem čekala. Navíc jsem celiak, takže je to řešení.“ Jak to Tonya zjistila? Otékaly jí hlasivky a přicházela o hlas. Proto si musí dávat pozor na to, z čeho se skládá její jídelníček. „Šla jsem rovnou k hlasovému specialistovi, absolvovala jsem všemožná vyšetření a problém je v lepku.“
Tonya si také ulevila tím, že absolvovala operaci očí. A lehce vidí. A nepospíchá. „Jsem už starší, můžu si dovolit nespěchat.“ A přesně to je příkladem lehkosti, která by měla v životě každého dříve či později nastat. Nehonit se a moci si dovolit pohodu a klid.
Tento pořad je o jídle. Takže co má Tonya nejradši? „Šlehačka je moje nejoblíbenější jídlo. Ale, jak jsem byla v Panamě, tak jsem se zamilovala do slaných banánů. Plantanů. Taky jsem na tento týden chtěla spoustu banánů. Je to super jídlo a já vám ukážu, co se s nimi dá dělat.“
Dívejte se a bavte se. S lehkou hlavou i o pár gramů lehčí budete vidět svět pozitivněji.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová