Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konec školního roku se blíží

18. 06. 2013 | Výchova

Nevím, jak to máte vy, ale já se každoročně touto dobou divím. Pokud máte doma alespoň jednoho školáka, možná jste na tom stejně. Tedy mluvím o škole a o tom, jak nám každý ten školní rok rychle uteče. Není to přece tak dávno, co v září děti usedly do lavic, co si užívaly vánoční prázdniny, co nám přinesly pololetní vysvědčení  - a v současné době přichází na řadu onen zmiňovaný údiv: jak je to možné, že už je červen a další rok nabývání nových vědomostí je vlastně zase za námi?

Děti čeká poslední zkoušení, poslední rozhodující písemky před uzavřením klasifikace. Ty na základních a středních školách si užívají školní výlety a v mnoha třídách už se vymýšlejí dárky pro paní učitelky ke konci školního roku. Žáci základních škol a studenti středních škol se společně fotografují, aby měli památku a po letech si mohli připomenout tváře svých bývalých spolužáků. A najednou je tu pro školáky ten nejvýznamnější den, na který se těšili už od 1. září: konec školního roku !

Konec školního roku se blíží

Konec školního roku je tím významnější, čím je dítko školou povinné menší. Pro některé je konec školního roku vlastně teprve přípravou na jeho začátek: budoucím prvňáčkům pomalu začínáme pořizovat leckdy poslední kousky do školní „výbavičky“, protože aktovku a penál většinou už děti našly pod stromečkem. Pro rodiče prvňáčků a prvňáčky samotné pak přinese letošní 28. červen první velké vysvědčení a tudíž prožijí stejně slavnostní den jako vstup do školy. Většinou se žáčci za svoji snahu ve škole dočkají i odměny od rodičů a třeba i prarodičů - čeká na ně návštěva cukrárny nebo pěkný dárek úměrný jejich věku. S drobnými dárky za pěkné vysvědčení a akcemi ke konci školního roku pro menší děti přicházejí například i různá obchodní centra.

Letos si půjdou děti na základních a středních školách pro vysvědčení v pátek 28. června. Poslední den školy, poslední zvonění, poslední kytička nebo dárek předaný paní učitelce, radost nebo zklamání z vysvědčení... Někteří školáci budou ještě pokračovat dál ve školní docházce na základních školách, některé bude čekat střední škola nebo učební obor, jiní už ostřílenými středoškoláky jsou a další se budou chystat třeba na svou vysněnou vysokou školu a nebo jsou už na té vysoké opravdovými „mazáky“. Pro některé je to poslední den na jejich škole nebo poslední školní den vůbec; po něm se budou muset postavit na práh nového - již pracovního - života. Všem bez rozdílu ale začínají prázdniny. Je konec školního roku, nastává onen dlouho očekávaný čas dvou měsíců bez školních povinností. Čas sladkého nicnedělání a rán bez budíku. Čas cestování a dovolených, čas brigád, čas prvních lásek  - čas, který všem tak rychle uteče...

Věřím, že jednou si  naše děti - stejně jako dnes my - rádi vzpomenou na školu, na bývalé spolužáky a kamarády, na společně prožité průšvihy, obavy i radosti. A dokonce i na učitele. Ale teď už všem školákům i rodičům nezbývá než popřát KRÁSNÉ PRÁZDNINY!


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to zase bude vyvařování Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles