Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Které ryby vévodí našim vodám?

4. 08. 2020 | Zvířátka
V našich vodách najdete více než 60 druhů ryb, z nichž je zhruba čtvrtina chovných. Tušíte, které z nich to jsou kromě tolik oblíbeného kapra? A jaké mají tyto ryby maso? Máme pro vás jednoduchý, ale výstižný manuál.

Kapr obecný – nejpočetnější sladkovodní druh u nás. Obsahuje potřebné a srdci prospěšné omega-3 mastné kyseliny a lehce stravitelné bílkoviny. Hodí se hlavně na smažení a pečení. Určitě znáte Pohořelického nebo Třeboňského kapra, oba jsou oceněni evropským chráněným označením původu.

Lín obecný – nejčastěji je k dostání na jaře po výlovech. Jeho maso je oblíbené, protože je příjemně měkké a tučné.

rybaCandát obecný – ušlechtilý druh ryby (dravec). Jeho bílé pevné maso je velmi kvalitní a chutné a neobsahuje moc kostí. V restauracích ho podávají coby exkluzivní sladkovodní́ rybu.

Sumec velký – nejtypičtější chovaný dravý druh ryby. Maso má spíše tučné a chutné. Chybí mezisvalové kosti. Silnou kůži u větších ryb stahujeme.

Štika obecná – dravá ryba středně náročná na chov. Maso má o něco sušší, ale jemné a téměř bez kostí. Živou ji můžete zakoupit v období od října do dubna.

Amur – patří mezi býložravé ryby. Maso je chutné, bílé a dietní. Najdete v něm drobné kosti. Koupit ho můžete živého, nebo již opracovaného (chlazeného, mraženého či uzeného).

Pstruh duhový – lososovitá ryba. Jeho prodej neustále stoupá. Barva masa pstruha je bílá s tmavšími okraji a jeho chuť příjemně jemná. Pstruh je vhodný ke všem kuchyňským úpravám včetně grilování a uzení, díky umělému odchovu je dostupný v průběhu celého roku. Živý pstruh se prodává o váze 0,2 kg a více.

Siven americký – je u nás nepůvodní druh, poprvé byl dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Je to hospodářsky i sportovně cenný druh. Váha tržních ryb je 0,2 až 0,5 kg. Má výborné, lahůdkové maso, je především skvělý pečený, uzený a grilovaný, dá se však také smažit, dusit i vařit.

Zdroj, foto: Akademie kvality


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda