8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní shakespearovské slavnosti 2009

26. 06. 2009 | Kultura

25. června - 3. září 2009

Komedii Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela přichystal jako svou hlavní novinku divadelní festival Letní shakespearovské slavnosti. Ten letos proběhne od 25. června do 3. září celkem na sedmi scénách pod širým nebem: dvou v Praze a po jedné v Brně, Bratislavě, Ostravě, Košicích a ve Zvolenu. Program nabídne deset titulů, z toho tři premiéry.

Komedii VESELÉ PANIČKY WINDSORSKÉ nastudoval pro festival Jiří Menzel, známý svými úspěšnými divadelními režiemi doma i v zahraničí.  Jiskřivý překlad je dílem Martina Hilského. Bonvivánského rytíře Jana Falstaffa hraje Bolek Polívka, důvtipnou paní Pažoutovou ztvární Simona Stašová.  V dalších rolích uvidíme Evu Režnarovou, Jaromíra Dulavu, Jaroslava Satoranského, Jiřího Čapku, Hynka Čermáka, Šárku Vaculíkovou, Jana Cinu a Jana Přeučila.

Letní shakespearovské slavnosti 2009Kromě Veselých paniček windsorských bude mít českou premiéru také MACBETH, nastudovaný na Slovensku: v roli Lady Macbeth a Lady Macduff uvidíme Veroniku Freimanovou, Macbetha hraje Milan Ondrík, Maduffa Ladislav Frej.  Poprvé v Praze uvidíme i hru ANTONIUS A KLEOPATRA ve výborném slovensko-českém obsazení. Dramatu o silných lidských vášních v režii Michala Vajdičky vévodí Henrieta Mičkovicová (Kleopatra), Jan Koleník (Antonius) a Ľuboš Kostelný (Caesar).

Program dále počítá s reprízami titulu BOUŘE s Janem Třískou jako otrokem Kalibanem a Martinem Hubou v úloze jeho pána Prospera a JAK SE VÁM LÍBÍ s Mariánem Labudou v ústřední dvojroli. Hrát se bude i KOMEDIE OMYLŮ, a to opět ve dvojí,  pražské i ostravské, verzi – v té první uvidíme opět Jitku Čvančarovou, Martina Pechláta, Filipa Rajmonta a Davida Suchařípu, ve druhé, označované za nejveselejší titul festivalu za poslední roky, excelují herci z ostravských divadel. Novou scénu festivalu na středověkém hradě Zvolen otevře SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ v režii Ľuba Pauloviče.

Festival letos nabídne také dva tituly v angličtině: s představeními Much Ado About Nothing, A Midsummer Night´s Dream se v rámci svého letního turné v Praze krátce zastaví renomovaná THE BRITISH SHAKESPEARE COMPANY

Na Pražském hradě uvidíme i dvě exkluzivní představení SNU NOCI SVATOJÁNSKÉ s herci Oldřichem Víznerem, Sabinou Laurinovou a Ivanou Jirešovou a se scénickou hudbou Felixe Mendelssohna-Bartholdyho.

Na některá z představení se opět přijdou podívat děti z dětských domovů a ze Sdružení pěstounských rodin. Hru Macbeth shlédnou 30. srpna i úplně první absolventi gymnázia Open Gate v Babicích: vysoce prestižní školy kolejního typu, umožňující studium nadaným dětem ze všech sociálních vrstev.

Sleva: výstava zlata Inků i restaurace Vikárka

Vstupenka na jakékoli představení Letních shakespearovských slavností platí i letos jako poukaz na 20% slevu v restauraci VIKÁRKA a průkaz, který vám umožní zakoupit si zvýhodněnou vstupenku (80 Kč místo původních 220 Kč) na výstavu Prokletí zlata – 1000 let zlata Inků, pořádanou v galerii v Nejvyšším purkrabství.

Čtěte také jak vypadaly minulé Letní shakespearovské slavnosti:

Předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti zahájen

Letní shakespearovské slavnosti chystají Komedii omylů

Ivana Jirešová jako královna víl na Shakespearovských slavnostech

Nejkratší Shakespearova Komedie omylů

Jan Tříska jako otrok Kaliban v představení Bouře

Zdroj: Shakespeare.cz

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vloni jsem byla a letos nemohu sehnat lístky,poraďte
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles