Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra

23. 12. 2022 | Zvířátka

Dlouho si přejete psa, nebo jiného mazlíčka, který by vám dělal společníka, byl dostatečně mazlivý, hravý a učenlivý, ale nemáte na psa tolik času, abyste ho mohli pravidelně venčit? Co kdybyste si pořídili mainskou mývalí kočku? Mainská mývalí kočka je totiž něžný obr, který bude vyhledávat vaši společnost, je hravá, přizpůsobivá a snaží se vás neustále zapojovat do svých her. Pokud chcete hravého, aktivního jedince, který se naučí třeba i aportovat, je tato kočka skvělou volbou.


Mainská mývalí kočka patří mezi větší plemena. Kocour může být i výrazně větší než kočka. Toto plemeno pochází z Ameriky a bylo původně chované jako venkovní kočka na farmách a na lodích, kde chytala myši. Název tohoto plemene v češtině i angličtině odkazuje na podobnost ocasu této kočky s ocasem mývalím. Kočka se skvěle přizpůsobí svému prostředí, snese se s ostatními zvířaty, dobře vychází také se psy a dětmi, pokud se k ní chovají pěkně. Vzhledem ke svým rozměrům vyžaduje ale dostatek místa, a protože má dlouhou hustou srst, také pravidelné vyčesávání, aby srst zůstala zdravá, lesklá a kvalitní. Pokud ovšem zapomenete kočku jednou vyčesat, nic se, samozřejmě, nestane.  Srst mainské kočky je totiž jemná a nemá tendence plstnatět.         

Je to plemeno, které se potřebuje čas od času vyřádit. Když se pustí do zběsilého běhu po vašem bytě, nenechá nic na svém místě. Potřebuje také spoustu hraček a velké kočičí stromy, na kterých se ráda s chutí proleze. Naučí se skvěle doprovázet svého člověka i venku, nemá tendenci mu utíkat, a pokud si zvykne, můžete ji pouštět venku bez obav, že by se mohla ztratit a už se nevrátila. V tom je podobná psům. Mainská mývalí kočka si s vámi bude chtít neustále povídat a zapojit vás do svých her a lumpáren. Její tiché mňoukání se podobá vrkání holubice. S mainskou mývalí kočkou se nebudete cítit nikdy sami, protože tato kočka vás bude brát jako svůj majetek. Pokud se na vás tedy uvelebí a rozhodne se, že vás nepustí ze své blízkosti, nenechá vás jen tak odejít. Navíc bude automaticky zabírat vždy to nejlepší místo na vašem gauči. Je proto tou správnou volbou pro ty, kdo touží po kontaktním mazlíčkovi, ale netroufnou si na psa.

Mainka není tolik závislá na svém majiteli, zvykne si na všechny členy v domácnosti, na návštěvy, na psy, ale ráda následuje členy domácnosti po domácnosti. Je totiž zvědavá a hodně inteligentní. Vyhovuje jí také společné soužití s ostatními kočkami, případně se psem. Přestože velkou část dne prospí, potřebuje společníka ke svým hrám. Tyto kočky si hrají často a jsou aktivní i v pozdním věku. Naučí se leckterým kouskům, např. otevírání dveří a oken. Některé kočky tohoto plemene milují vodu. Budou vás proto rády doprovázet i při vodních radovánkách v přírodě.

Na mainské mývalí kočce vás zaujme huňatý, dlouhý ocas a typické střapce na vzpřímených uších, které jí dodávají divoký vzhled. Toto plemeno oficiálně patří do kategorie polodlouhosrstých koček. Mezi prsty na tlapkách má dlouhé chloupky. Standard povoluje mnoho různých barevných variant od černé, bílé, krémové, želvovinové, až po zbavení mramorové či tygrované. Každý si tedy může vybrat tu barevnou variantu, která se mu líbí nejvíce.                                                     

Pokud si kočku pořídíte, musíte jí přizpůsobit svou domácnost. Třeba tak, jako to učinili mí přátelé. Ostatní mé fotky jsou z kočičí kavárny, kde jsou kočky jako atrakce pro návštěvníky. Na rozdíl od jiných plemen jim totiž nevadí noví a noví příchozí a rády se jimi nechají hladit, laskat a odměňují se jim svým tichým spokojeným mňoukáním a vrněním.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra:

Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
Mainská mývalí kočka, něžný parťák v těle obra
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !