Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mercedes Arocs 3245: nový fenomén mezi stavebnicemi lega

1. 11. 2015 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Už jsme si zvykli na to, že Lego čas od času vydá model, která se vymyká označení „dětská stavebnice“. Nejnovější přírůstek v sérii Technic však herní hranice posunul ještě dále. Se svými 2 753 díly je Mercedes-Benz Arocs 3245 největší stavebnicí série v historii. A zřejmě také tou nejpropracovanější.

Konstruktéři Lega se při vývoji stavebnice se sériovým označením 42043 viditelně inspirovali skutečným náklaďákem od Mercedesu. I proto má jejich model čtyři nápravy, přičemž přední dvě spojuje spojené řízení – úplně stejně, jako je tomu ve skutečnosti. A protože takový náklaďák musí vydržet nějakou zátěž, na zadních nápravách najdete dvě kola na každé straně. Celkově má tak auto dvanáct kol (osm na zadních a čtyři na předních nápravách).

Mercedes Arocs 3245Hydraulický systém, který nemá obdoby

Vůbec největší předností stavebnice je však vyspělý hydraulický systém. Tak propracovanou hydrauliku žádný model lega nikdy dříve neměl. S její pomocí pohybujete hydraulickou rukou, rozevíráte a svíráte drapák, vysouváte vzpěry (to aby auto uneslo ještě větší nálož) nebo zvedáte a zase spouštíte korbu. Stavebnice má tolik funkcí, že než je všechny detailně prozkoumáte, zabere vám to i několik hodin. Ty nejzajímavější z nich pěkně shrnuje tohle video.

Mercedes-Benz Arocs 3245 nevypadá skvěle jenom zvenku, ale také zevnitř. O tom se ostatně lehce přesvědčíte – stačí odklopit kabinu řidiče a ihned máte před očima detailně zpracovaný šestiválcový motor s pohyblivými písty. Nahlédnout můžete i do kabiny řidiče, kde vaší pozornosti neujde elegantní palubní deska s modrými sedadly, volant a legendární logo Mercedesu.

Dražší, ale vyplatí se

Až doposud byla vlajkovou lodí série Lego Technic formule s označením 42000, ale tento náklaďák od Mercedesu bez jakékoliv pochybnosti její prapor přebírá. Má skoro dvakrát tolik dílků a zpracováním jednotlivých detailů zachází o pořádný kus dále. I proto mu nejspíš odpustíte jeho vyšší cenu – s cenovkou kolem 4 500 Kč patří k těm dražším stavebnicím. Nabízí ale tolik zábavy, jako jen málokterý model před ním.

Zbývá vyřešit poslední – kde tento bourák koupit? Mercedes-Benz Arocs 3245 pořídíte třeba v internetovém obchodě kostickylega.cz, kde ho mají skladem a doma ho tak můžete mít už druhý den po objednání.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !