Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Milujeme šperky - hlavně ty štrasové!

27. 10. 2008 | Trendy

Večerní róba, dokonalé líčení, perfektní účes a elegantní lesk v podobě zářivého šperku. Ať už jdeme do divadla či nás partner pozval na večeři, jedno je jisté – chceme se cítit jako hvězda  na nebi…

 

My ženy se zkrátka chceme líbit – nejen okolí, ale také samy sobě. A nejkrásnější jsme právě ve chvílích, kdy se cítíme pohodlně a jsme samy sebou. Některým z nás vyhovuje pohodlný sportovní styl a širokánský úsměv na tváři, jiným nepřístupný výraz a tajemně vyzývavé oblečení.. A kromě těchto základů existuje také spousta nejrůznějších doplňků, kterými můžeme celou svou image dovršit. Jedním z nejoblíbenějších, nejdostupnějších a nejtradičnějších doplňků se stala bižuterie…

 

Bižuterie je krásná

Kde se vzala, tu se vzala...

 

Její historii můžeme hledat v časech dávno minulých, kdy společnost byla ještě v plenkách. Tehdy však šperky neměly estetický význam. Jejich majitel jimi dával na odiv své postavení ve společnosti. S objevením drahých kovů se šperky staly znakem noblesnosti a bohatství.

 

Podíl na vzniku bižuterie nesou také Keltové, kteří byli známí výrobou korálků, knoflíků a skleněných perel. Později se výroba přenesla také na Velkou Moravu a v průběhu staletí se začala vyvážet do Španělska a dalších zemí. A čas plynul… A výsledek? No řekněte, kdo z Čechů a koneckonců také cizinců by neznal pravou nefalšovanou a tradiční Jabloneckou bižuterii?

 

 

Výhody slavné "bižu"

 

Bižuterie má mnoho výhod. Jednou z nich je pestrost jejích výrobků, které vám učarují svou propracovaností, křehkostí, bohatým zdobením, barevností a originálností. Ve výlohách obchůdků s bižuterií tak můžete narazit na jednoduché šperky, ale také na hotová umělecká díla. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Druhou nesmírnou výhodou je dostupnost bižuterie. Nebudete-li s výběrem spěchat, můžete narazit na náramek či náušnice již kolem devadesáti korun!

 

Ať žije štras!Ať žije štras!

Jedním z nejelegantnějších druhů šperků, jaké si můžete pořídit, je zaručeně štras. Štrasová bižuterie vás rozsvítí, ať jste žena dračice či myška v koutku. Díky její zářivé síle můžete mimo jiné skvěle odvrátit pozornost od svých případných nedostatků. Štrasová bižuterie existuje také v různých barvách, vyrábějí se náhrdelníky, náušnice, náramky.. Chystáte-li se si nějaký vydařený kousek pořídit, nezaměřujte se pouze na koupi celé sady. Tato bižuterie se dá výborně kombinovat a hodí se tak téměř k čemukoli. Jestliže tápete nad tím, jaký šperk zvolit, zde je pro vás malý rádce.

 

 

Náušnice

 

Říkáte si, že takovým detailem, jakým je ozdoba ucha, se nebudete zabývat? Děláte chybu! Náušnice jsou krásným doplňkem, ale pokud je zvolíte nevhodně, mohou nadělat s vaší vizáží pěknou neplechu. Visací náušnice opticky prodlouží šíji. Těm kruhovým byste se měla vyhýbat, máte-li kulatý obličej. Jste-li na rozpacích, zvolte náušnice neutrální velikosti i tvaru, které vám budou „sedět“ na ušním lalůčku.

 

Náhrdelník

Dnešní módní vlna hlásí toto heslo: zdobte se, zdobte se, zdobte se. Kombinujte a experimentujte s barvami a tvary. Jste-li střídmější povahy, zvolte například několikařadý jednoduchý náhrdelník. I zde frčí štras. Nosí se dlouhé náhrdelníky do výstřihu společenských šatů, kratší pro oděv s decentním výstřihem (a rovněž pro ženy s drobným hrudníkem), či dlouhé a co nejjednodušší například na černý rolák (to působí elegantně a zároveň sexy). 

Milujeme bižuterii!

Náramky

S výběrem náramku si dejte záležet. Jelikož vaše ruka je neustále v pohybu, bude k vašemu šperku připoutávat pozornost. Je dobré ozdobit se výrazným náramkem, ovšem musí jednoznačně ladit s tím, co máte zrovna na sobě. Pokud vás nebaví neustále dbát o to, zda jste s výběrem oblečení a náramku nesáhla vedle, kupte si nějaký jednodušší a elegantní, bez zbytečně výrazných barev a zdobení.


Brože

Časy, kdy jste je vídávali pouze na hrudích svých babiček, když šly v neděli do kostela, jsou dávno pryč. Éra broží je opět v plném proudu. Pořiďte si ji a ozdobte jí nejen váš sváteční oděv, ale také košili, svetr či kabát, který běžně nosíte.

 

Alena Rašková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
miluji nejen ty z barevných kamínků, ale ty štrasové k plesovým šatů vypadají jako diamanty a tomu říkám sebevědomí!!!, když se vznášíte na Žofíně při valčíkuSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale spise do spolecnosti...myslim nez na denni bezne noseni
Obrázek uživatelky
profil
tu taky nemusím
Obrázek uživatelky
profil
ja to bizu moc nemusim:-(
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles