Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se obléci na pracovní pohovor, jednání či běžný pracovní den?

27. 08. 2012 | Pro ženy
Jak souvisí styl oblékání s pracovními úspěchy? Víc, než jsme ochotni si připustit, neboť naše mentalita nás stále svádí jít svou cestou, a to nejen v respektu k tzv. dress code. Mnohá tabu v oblékání již byla překonána, avšak stále platí, že vhodně zvolený oděv a úprava zevnějšku hrají zásadní roli od samého začátku pracovní kariéry.

O tom, co o člověku prozradí jeho zevnějšek, i o důležitosti prvního dojmu bylo řečeno mnohé. Pracovní vztah není tou pravou příležitostí, kde můžeme svého partnera poznat natolik, abychom i přes nestandardní zevnějšek odhalili jeho kvality, a proto v pracovních vztazích a obchodním partnerství hraje první dojem zásadní roli.

Svým zevnějškem totiž vyjadřujeme především respekt k druhému člověku, k partnerovi v pracovním vztahu i k situaci, ve které se ocitáme. A ze vzájemného respektu by měl každý pracovní vztah vycházet.

Oblečení na pracovní pohovorJak se obléci na pohovor?


Ucházíme-li se o pracovní pozici, je první dojem alfou a omegou našeho budoucího úspěchu.  Základní pravidlo je obléci se přiměřeně pozici,
o kterou se ucházíme.  Pro uchazeče o manažerské pozice by měl být dobře padnoucí oblek nebo kostým samozřejmostí.

Pro dámy je důležité zvolit vhodnou délku sukně, která by neměla být kratší než po kolena. Pánové si musí dát pozor na délku kalhot i saka - kalhoty by vpředu měly mít puk, sako zase dosahovat do dlaní připažených rukou.

Střízlivá, avšak kvalitní halenka a košile jsou korunou úspěchu. To vše ovšem doplněno koženými polobotkami a uzavřenými lodičkami na středně vysokém podpatku. Čím nižší pozice, tím méně omezení, avšak pravidlo střízlivosti a upraveného zevnějšku má stejnou váhu. Míra benevolence se rovněž řídí oborem – kreativní a konzervativní pracovní pozice, ve kterých jde především o důvěru klientů, nekladou stejné požadavky na své zástupce.  

Co unosíme v pracovním dni? 


Více prostoru pro kreativitu nastává v samotném pracovním procesu. Ne každá situace, do které se během pracovního dne dostaneme, vyžaduje totéž. Dámy a pánové v manažerských funkcích potřebují mít po ruce různorodý Oblečení na pracovní schůzkušatník. Není nad kombinovatelné modely, kdy pruhovanou či bílou halenku nahradí slavnostnější – z krajky nebo ze saténu – a večerní komplet je na světě.

Totéž platí pro pány, kteří mohou vyměnit košili, kravatu a manžetové knoflíčky. Klasický oblek z kvalitního materiálu a dokonale střižená
a vypracovaná sukně se sáčkem jsou základními stavebními kameny šatníku a dají se využít při mnoha situacích. Kouzlit se pak dá s halenkami, košilemi, šperky a obuví. Časová i finanční investice do dobře postaveného šatníku se vyplatí.

Čeká vás důležité jednání? 


Kdo se řídí pravidlem popsaným výše, nemusí se obávat jednání s významným protějškem, ani nečekaného pozvání na důležitou schůzku. Stačí sáhnout po vyžehlené košili nebo halence, doladit doplňky a jednání může začít.

Zdroj, foto: Módní návrhářka
Jiřina Tauchmanová

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se obléci na pracovní pohovor, jednání či běžný pracovní den?:

Jak se obléci na pracovní pohovor, jednání či běžný pracovní den?
Jak se obléci na pracovní pohovor, jednání či běžný pracovní den?
Jak se obléci na pracovní pohovor, jednání či běžný pracovní den?
Jak se obléci na pracovní pohovor, jednání či běžný pracovní den?
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda