8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozumíte voňavkám?

9. 10. 2008 | Pro ženy

Z plakátů se na nás smějí naše oblíbené hvězdy a v rukou drží flakon vůně, kterou samy navrhly… Parfumérií se line nezaměnitelná vůně, která žádnou ženu nenechá v klidu. Voňavky se nám zkrátka líbí. Chceme se líbit a dobře víme, že právě vůně může na okolí hodně zapůsobit. Nejen tedy náš charakter a zevnějšek, ale také naše vůně se počítají do celkové vizitky naší osobnosti.

 

Jestliže chcete upoutat vůní, musíte ji umět v první řadě správně vybrat, ve druhé pak správně použít. Vůně se liší svým složením a intenzitou, proto se také každá hodí na jiné příležitosti. Přečtěte si kapesního průvodce světem vůní, který pro vás Chytrá Žena připravila a voňte a voňte a voňte…

 Rozumíte voňavkám?

CO JE PSÁNO, TO JE DÁNO

Na každém flakonku vůně si můžete přečíst malou zkratku. Mnohé z nás ji jen tak přeletí očima a více se nad ní nepozastavují. To je chyba, protože právě tato malá zkratka  nám prozradí hodně o vůni, kterou právě držíme v rukách…

 

DNS – deo natural sprej, v parfumérské hantýrce nazýván zkrátka „sklíčko“. Má nejslabší koncentraci vonných látek a slouží jen pro krátkodobé osvěžení. Ženy po tomto druhu nejčastěji sáhnou, protože je levný, anebo protože už mají parfém i toaletní vodu téže značky a deo sprej používají pouze jako náhradu za parfém například doma.

 

EdT - je označení pro toaletní vodu. Koncentrace látek je silnější než u deo spreje, vůně je cítit poměrně dlouho a postupně se uvolňuje ve třech stupních, kterými jsou:

základ (například vanilka)

srdce (např. vůně pomerančovníku)        

vrchol (je nejdůležitější, může jím být např. malina, pyžmo…) Vůně citrusových plodů vás osvěží

 

EdP - znamená parfémovanou vodu. Jedná se o silně koncentrovanou vůni.  Voní stejně jako EdT, jen je její vůně delší a intenzivnější. Cena parfémovaných vod je vyšší než například cena deo sprejů, ale vydrží podstatně déle.

 

Parfém – oplývá nejsilnější konzistencí vonných látek a je také nejdražší. Dá se koupit pouze ve vybraných parfumeriích. Nenechte se odradit cenou – za kvalitu se zkrátka platí a věřte, že si po zakoupení parfému nebudete stěžovat. Stačí kapka parfému, abyste krásně voněla po celý den… Oproti tomu deo sprej či toaletní vodu budete pro podobný účinek použít vícekrát denně, tudíž se dříve vypotřebuje.

 

 

Jak a kam vůni nanášet?

 

Všechny druhy voňavek se aplikují přímo na kůži. Nejlépe tam, kde proudí krev - tepny na krku a rukou. Jemně se vůně může dát i na vlasy, avšak s mírou, protože má tendenci je vysušovat. Voňavku aplikujte z takové vzdálenosti, aby vám po styku s kůží nestékala, ale jemně se rozprášila.  Stříkat voňavku na oblečení není dobrá volba, jelikož na oblečení se vůně rozkládá jinak.

 

 

Nezapomeňte!

 

Vůně vybíjejte nejen podle čichu, ale také podle toho, kolik vám je let, podle ročního období (na zimu se doporučují těžší vůně, na léto zase ty svěží a jemné)... Jste panenka v koutku nebo spíš pořádný živel? Vůni vybírejte také podle typu osobnosti. A v neposlední řadě se zaměřte na příležitost, při které budete vůni používat. - na pracovní pohovor se jistě nenavoníte vůní těžkou tak, že by se dala krájet a naopak do opery k večerní róbě se příliš nehodí letní citrusová vůně exotického ovoce.

 

Chcete příjemnou vůni, ale nechce se vám pořizovat si parfém? Zkuste kombinaci sprchového gelu nebo tělového mléka a deo natural spraye stejné značky. Vůně nebude tak silná, ale vydrží vám po celý den.

 

Sport a vůně se nevylučujíChystáte-li se udělat něco pro své zdraví a zasportovat si, rozhodně se předtímnevoňte ani nemažte tělovými mléky. Pot způsobí, že se vůně zlomí a výsledný efekt tak může být velice nepříjemný. Použijte raději kvalitní antiperspirant a před i po sportu si dejte sprchu. A nezapomeňte použít kvalitní sprchový gel!





 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
clanek....motivacni
Obrázek uživatelky
profil
velice poučné!!
Obrázek uživatelky
profil
velice poučné!!
Obrázek uživatelky
profil
Zase jsem o něco málo moudřejší.
Obrázek uživatelky
profil
TOHLE VÍM,ALE NENÍ NAD TO DOSTAT VOŇAVÝ DÁREK
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles