Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spodní prádlo - symbol zdraví a krásy

8. 09. 2008 | Pro ženy

Rady a tipy pro všechny ženy,

které mají rády svá ňadra!!


Víte, že pokud vás trápí bolesti zad můžete to být zaviněno špatně zvolenou podprsenkou? A víte, že pokud máte špatně zvolenou velikost košíčků můžete si způsobit vážné pohmožděniny?

Shrnuly jsme několik rad pro ty z vás, které by si rády udržely nejen krásná, ale zdravá ňadra.


1. Na co dbát při výběru podprsenky?
Základem je jednoznačně správná velikost. Tzn. správný obvod podprsenky a správná velikost košíčku. Oba tyto faktory mají veliký vliv na vaše zdraví. Pokud je totiž zvolený obvod příliš volný, nerozloží se váha prsou rovnoměrně mezi obvod a ramínka a dochází tak k přetížení krční páteře a šíjových svalů. V případě, že je malý košíček, vznikají otlaky a pohmožděniny měkké tkáně prsů, které mohou vést až k velice závažným zdravotním problémům.

Spodní prádlo2. Kde nejčastěji chybujeme?
Jednoznačně právě ve správně zvolené velikosti a často také v nevhodném střihu. Většina žen v ČR se domnívá, že má velikost podprsenky 75B, ale poslední průzkumy ukazují, že 25% žen má velikost větší než 75D. Nemálo z vás se také domnívá, že velikost podprsenky se nemění, což je druhou zásadní chybou. Je přeci logické, že prsa se stejně jako celé naše tělo v průběhu života mění, a proto je potřeba umět tyto změny přijmout a právě třeba i vhodně zvoleným spodním prádlem pomoci svému sebevědomí a zdraví.

3. Jak se správně změřit?
Žádná žena nemůže správně samu sebe změřit. Proč? Protože už „gymnastika“, kterou by při měření sama sebe musela provozovat zkreslí výsledek. Základním pravidlem je, aby při měření byl metr vždy úplně vodorovný. Míra pod prsy se měří přímo pod prsy a musí být změřena naprosto pevně. Míra přes prsy se měří v místě, kde jsou prsy největší a měří se vždy volněji. Tyto míry vám poslouží jako orientační – nejdůležitější je totiž prádlo zejména důkladně vyzkoušet! Ideální je dovolit personálu v obchodu se spodním prádlem vstup do kabinky. Personál vám je schopen odborně poradit, posoudí i to, co vy sama nevidíte – správné obléknutí, polohu ramínek a zejména to, není-li třeba ramínka raději podložit, aby se vám zbytečně nezařezávali do ramen.

4. Jaké košíčky vybírat?
Košíčky je třeba vybírat podle tvaru a velikosti prsů. Je přirozené, že jiné košíčky jsou vhodné pro pevná prsa, jiné prsa po kojení atd. Mnoho žen dělá chybu v tom, že se domnívá, že vyztužená podprsenka vytvaruje prsa nejlépe. Pravdou je, že nejdůležitější je správně zvolený střih. Všeobecně platí, že dobře zvolené prádlo je takové prádlo, o kterém žena vůbec neví, že ho má na sobě a navíc je ještě její postava krásně vytvarovaná. Padání ramínek, nutnost podprsenku během dne „posunovat“ či maskovat odstávání mezi prsy – to vše je znakem toho, že máte špatné spodní prádlo.

Spodní prádlo5. Mám si prádlo vybírat i podle toho, co mám na sobě?
V současné době je módní, když je spodní prádlo sladěno s oblečením nebo tvoří přímo jeho součást. Vyrábí se například podprsenky s kontrastní barvou ramínek ke košíčku, ramínka ozdobná či přepínací. Ramínka řešená za krk nahrazují šperky a jsou vrcholem celého outfitu. Záleží však zcela na každé z vás, co se vám líbí a v čem se cítíte dobře. Správně zvolené prádlo vám však zaručeně zvedne sebevědomí a umožní vám i z obyčejného všedního dne udělat den, kdy se budete cítit svěží a dobře.

6. A jakou roli hraje kvalita?

Význační výrobci spodního prádla investují nemalé částky do vývoje nových materiálů, technologií a střihů. Rozhodně je výhodnou investicí kvalitní prádlo, které vám nejen déle vydrží, ale poskytne vám i vašemu tělu větší komfort. V dnešní době existují například kostice, vyrobené ze speciálního plastu, který se po krátké době nošení vlivem teploty vašeho těla přirozeně přizpůsobí tvaru vašich prsou a s tím i drobným anomáliím, které má prakticky každá z vás.

7. Mohu pomocí prádla ovlivnit velikost svých prsou?

Trápí vás, že máte příliš velká či naopak příliš malá prsa? S dobrý prádlem zvládnete i toto. Samozřejmě pouze opticky. Všeobecně platí, že u větších velikostí (tzn. plné podprsenky) tvar podprsenky působí špičatě. Pokud si však na tuto podprsenku obléknete i třeba obepnuté tričko, velikost se opticky zmenší o 1 až 2 velikosti. Pod tričkem je totiž viditelná pouze koncová „špičatá“ část a široká základna zůstane skryta. Výsledkem je, že prsa působí menším dojmem.

Oproti tomu menší prsa snad „zvětšíte“ šikovným střihem nebo podprsenkou typu „push-up“ či ultra lehkými silikonovými výplněmi, které je možné přidat do každé podprsenky.

Spodní prádlo8. Jak mám o své prádlo pečovat?
Ačkoli většina výrobců uvádí na etiketě praní v ruce, nejlepší péčí pro vaše prádlo je praní v pračce. Samozřejmě při dodržení určitých pravidel, a to:
vždy perte své prádlo v pracím sáčku volte teplotu max. 30˚C volte program pro tzv. šetrné „ruční“ praní či program na praní vlny. Součástí těchto programů je totiž i šetrné odstřeďování.
Pokud možno nikdy nepoužívejte sypké prací prostředky a perte raději v gelových přípravcích bez bělidel a enzymů nikdy nepoužívejte avivážní prostředky.


Těchto 8 pravidel vám vnese do života sebevědomí, krásu a zejména zvýší to, co jste samy schopny udělat pro své zdraví. V dnešní době je nabídka na trhu opravdu bohatá a ač třeba ne všechny máte možnost investovat do spodního prádla velké částky, určitě je lepší mít jednu podprsenku opravdu kvalitní než 10 těch, které pro vás nejsou zcela vhodné. Věřte, že péče se vám jednou vrátí a že kdyby vaše ňadra mohla, určitě vám k tomu také něco řeknou. Myslete na sebe a starejte se o to, co vás ženou dělá.


Zveme Vás také na:
Podzimní přehlídku luxusního spodního prádla.

Vyzkoušejte naši: Kalkulačku správných velikostí podprsenky

Zdroj: La Marque

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím, že kalkulačka je divná:D
Obrázek uživatelky
profil
hlavne musi byť prijemné k telu
Obrázek uživatelky
profil
zase jsme chytřejšíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Poučný a velice zajímavý článekSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Skvělý článek, poučný...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles