Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj nejlepší kamarád

5. 12. 2017 | Kultura
-Komerční sdělení-

Bernard a Phillippe jsou nejlepší přátelé, a přece tolik rozdílní. Bernard pracuje na skvělém postu v rodinném podniku své ženy Nelly, zároveň doplácí na svou vášeň sukničkáře. Svou milenku dokonce přivede do jiného stavu. Kdyby se o tom dozvěděla jeho manželka, přišel by o všechno.


Proto požádá o pomoc svého kamaráda Phillipea, dobráka od kosti, který žije spořádaně se svou přítelkyní Alicí a nemá peněz nazbyt. Tím se roztáčí vynalézavý kolotoč situací a zápletek, na jehož konci není vůbec jisté, zda se Phillippeovi nezhroutí jeho vztah s Alicí a zda Bernardovi všechny jeho lži neprojdou...

Můj nejlepší kamarádKomediální archetyp hravého lháře, který se dokáže vykroutit i ze zdánlivě bezvýchodných situací a vymýšlí si s takovou intenzitou, jako by to byl skutečně zažil, migruje světovou dramatikou od antiky přes Alarcóna, Corneille, Goldoniho až právě po Érica Assouse, který svou inteligentní a důvtipnou komedii Můj nejlepší kamarád napsal v roce 2011.

Tereza Kostková v roli Alice


Co pro vás bylo nejdůležitější pro prvním přečtení hry Můj nejlepší kamarád?

Potěšilo mě, že je to klasická francouzská komedie, při čemž slovo klasická je opravdu důležité. Jsou skvělé, jako pravé šampaňské. Smála jsem se už při prvním čtení, a tak je jistá naděje, že by to zábavným mohl shledat i divák. Doufám, že nejeden... Je to věčná a vděčná zápletka, ale s brilantně prokreslenou postavou docela slušného hajzlíka, prostřednictvím kterého ovšem nahlížíme docela časté a v jistém ohledu i pochopitelné lidské vlastnosti a při troše nadhledu je dokážeme aspoň pochopit, pokud ne rovnou i odpustit. To je dobré si připomínat.


Jak moc vás baví postava Alice?Můj nejlepší kamarád

Nebylo důležité, kterou ženskou postavu budu hrát, důležité bylo s kým. Na tom mně záleží nejvíc a s Nelou nás to baví už v Úhlavních přátelích skoro tři roky, pětiletku máme za sebou s Alešem také tady v Rytířské ve hře Frankie a Johnny a Petra znám léta, tak se konečně potkáváme na jevišti. Obě mladé představitelky Soray doplnily divadlo, jako kdyby v něm byly vždycky. Takže ideál. Jinak samotná postava Alice mě začala ještě mnohem víc bavit pro výkladu režiséra Jakuba Nvoty. To všechno, co v ní viděl a našel on, jsem v ní po prvním čtení hned nenacházela. Tak si to objevování a luxusní režijní vedení jako každý herec moc užívám.


Máte svojí oblíbenou scénu nebo větu?


"Když jsem naštvaná, tak nejsem vtipná!" To platí i v životě. Člověk v takovou chvíli bývá spíš komický. A doufám, že pobaví hlavně "NÁŠ" nejlepší kamarád.



autor: Eric Assous
překlad: Alexander Jerie
režie: Jakub Nvota
hrají: Aleš Háma, Petr Motloch, Tereza Kostková,Nela Boudová, Michaela Sejnová / Lucie Okonová

Zdroj: Divadlo v Rytířské
Foto: (c) Petr Našic



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Můj nejlepší kamarád:

Můj nejlepší kamarád
Můj nejlepší kamarád
Můj nejlepší kamarád
Můj nejlepší kamarád
Můj nejlepší kamarád
Můj nejlepší kamarád
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek