Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na křížek

29. 12. 2020 | Vaše příběhy

V létě má dvacetiletá neteř Veronika podstoupila po zánětu srdce náročnou výměnu srdeční chlopně a následnou léčbu širokospektrými antibiotiky. Poté musela dlouho užívat léky na ředění krve. Také se jí po operaci tvořila na plicích voda, kterou lékaři museli často odsávat. Trvalo dlouho, než se Veronika cítila zase dobře.

A samozřejmě po této operaci měla nárok na lázeňskou péči. Lázně se dávají i při menších operacích, toto byla náročná operace a neteř na ni měla samozřejmě nárok.

Čekala asi měsíc, když jí konečně volali z lázní. Určili jí termín nástupu do lázní na polovinu října. Neteř musela mít s sebou aktuální výsledky z testů na covid. Tehdy dokonce přemýšlela, že by se lázní nezúčastnila. Testy podstoupila už třikrát, jednou ambulantně, podruhé v první nemocnici, kde zánět srdce neodhalili, a potřetí v druhé nemocnici, kde ji opět operací vrátili do života. Nechat ovšem propadnout lázně, které by pomohly jejímu zdraví, by byla škoda. Nakonec si dodala odvahu a na testy se objednala. Sestra jí je poprvé platila, protože třikrát jí je dělali zdarma, poprvé dle příznaků a dvakrát v nemocnici, kde je dělali všem pacientům.

Den před nástupem do lázní ovšem neteři volali, že se lázně zavírají. Testy byly udělané, neteř sbalená, učitelé ze školy věděli, že neteř odjíždí do lázní a nebude se možná moci zúčastňovat online vyučování. Nezbývalo nic jiného, než informovat učitele, vybalit zavazadla a dál čekat, až zase z lázní zavolají, že může jet.

Uběhl měsíc a neteři opět volali z lázní. Nabídli jí termín nástupu na konec listopadu. To se neteři moc nezamlouvalo, zvláště když ji informovali, že si buď bude muset zaplatit nadstandardní pokoj, nebo zbývá jediné místo u plně hrazených pokojů, a to je s osmdesátiletou babičkou.

Neteř proti starým lidem nic nemá, má ale dvacet let. Neuměla si představit, že by pokoj sdílela s tak starou paní. Cena za nadstandardní pokoj byla ale vysoká. Snažila se vysvětlit, že je studentkou, její máma samoživitelkou a má ještě bratra. A nabídla, že na lázně klidně počká. Kdo by se také těšil do lázní na zimu? Ale odpovědí jí bylo, že musí do lázní nejpozději tři měsíce po operaci a v tomto termínu plně hrazený pokoj nebude k dispozici.

„A třeba s někým malinko mladším?“ zeptala se.

Kdepak, v lázních byli nekompromisní. Takto nemocných mladých pacientů je mizivé množství. Neteř musela nastoupit nyní, kdy je chladno, dny jsou krátké, pandemie stále trvá a veškeré kavárny, cukrárny a vše, co by mladý člověk rád navštívil, zavřeno.

Navíc její maminka musela platit další testy na covid-19. Lázeňský pobyt se tak vyšplhal pomalu k dvaceti tisícům.

Myslím, že už neplatí, že „lázně na křížek“ jsou zdarma…


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Na křížek:

Na křížek
Na křížek
Na křížek
Na křížek
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Do lázní stačí čestné prohlášení.
Lázně by se měly platit, tak jak to už bylo a lázně byly prázdné, připatit 100 na den je jediná možnost vrátit lázním jejich smysl.
Obrázek uživatelky
profil
Taky bych myslela, že test před lázněmi hrazenými pojišťovnou je zdarmaSmajlíkmanžela lázně po novém roce čekají.. tak uvidíme co to bude stát..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rehabilitační lázně, ty jediné mají význam. Znám lidi,kteří jezdí do lázní každý rok ve stejnou dobu. To už je samotná diagnóza jet 18x na stejné místo. Lázně nabízí službu, rezervaci termínu i pokoje rok předem. Jak může někdo vědět, že za rok bude zase na stejném místě ve stejnou dobu se stejnou diagnózou potvrzenou stejným lékařem.
Obrázek uživatelky
profil
nyní je v lázních omezený počet lidí na jednom pokoji, to znamená, že každý je ubytovaný sám. Netuším, jestli se musí nyní připlácet za jednolůžák, je to jejich nařízení a pacient by připlácet neměl. Stejně jsou nyní lázně téměř prázdné.
Za jednolůžák se běžně připlácí cca 3 000,- Kč na 3 týdny. Nechápu, k čemu tam jednolůžkové pokoje mají, když se musí platit. Je to takový luxus chtít trochu klidu a soukromí? Získat jednolůž.je nadlidský výkon. Ubytování přiděluje jedna "bába" která rozhoduje o tom, kde kde a s kým kdo bude ubytovaný. Velice rádi dávají starší/mladší, aby se mladší postaral. Že se nevyspí, to nikoho nezajímá. Lázně-továrna na zdraví bez účinku.
Obrázek uživatelky
profil
opravdu neuvěřitelné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles