Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náramek

8. 12. 2012 | Vaše příběhy
Ležela jsem už dlouhou řadu dní v nemocnici. Nuda, nuda a zase nuda. Čekám na operaci. Několik špatných hodnot v krvi a termín se zase o něco odkládá.  Jsem otrávená a naštvaná, nebaví mě to tady, navíc je sobota, nic se tu dít nebude. Venku je krásně, odmítla jsem návštěvu rodičů, manžela i dcerky, ať radši jedou do přírody.

Přichází paní na úklid, tuhle ještě neznám. Drobná, asi padesátiletá blondýnka, pěkně upravená, příjemná. Zdravíme se a já se jí zvědavě ptám, jestli je tu na brigádě nebo trvale. Paní Eva, tak se jmenuje moje nová známá, uklidí pokoj a odchází na další, ale slibuje, že se vrátí po službě. A opravdu, odpoledne se vrací i s malou čokoládkou pro mě. Chvilku si povídáme, je moc milá. Říká, že tohle je jenom brigáda, jinak je v částečném invalidním důchodu, ale ráda si přivydělá nějakou tu korunu.

NáramekVšimla jsem si, že má na ruce krásný zvláštní náramek, jakoby spletený z kůží, zdobený korálky. Pochválila jsem jí ho, ona se smutně usmála a začala vypravovat.  Byla původně zdravotní sestra, od konce studií pracovala na dětském oddělení onkologie. Denně se setkávala s bolestí a smutkem malých pacientů, ale i nadějí, že se vrátí vyléčení domů. Říká, že i když máte rádi všechny děti, občas si nějaké oblíbíte víc. Ona se skamarádila s asi desetiletou dívenkou, občas za ní zašla jen tak a povídaly si. Holčička na tom nebyla dobře, ale byla chytrá, vnímavá a zajímala se o všechno, co jí paní Eva vyprávěla. 
Byl pátek, paní Eva končila službu a ještě se šla podívat na malou pacientku. Chvilku si s ní povídala a malá ji najednou požádala, aby natáhla ruku před sebe. Eva to udělala a holčička jí na zápěstí přivázala krásný pletený náramek. "Mám tě moc ráda a tohle je dárek, abys na mě nezapomněla," řekla dívenka. Paní Eva poděkovala a řekla: "No jo, ale já pro tebe nic nemám, tak víš, co? V pondělí ráno mám službu a já ti něco krásného přinesu." Dívka se usmála a řekla: "No já už tu v pondělí asi nebudu, víš." Evička si pomyslela něco o tom, že do propuštění má ještě daleko, ale nic neřekla, rozloučila se a spěchala domů.

V pondělí ráno přišla do práce, holčička už tam nebyla, dvě hodiny před jejím příchodem zemřela.
Ještě ten den paní Eva požádala o propuštění a náramek už z ruky nikdy nesundala.
Vyprávění skončilo, paní Eva odešla,  mně se najednou mé vlastní starosti zdály nicotné a pochopila jsem, že svůj úděl musím přijímat s větší pokorou.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak tomu říkám opravdová lidskost, člověk se srdcem, kde má být
Obrázek uživatelky
profil
v životě to takto chodí...ale určitě to má nějaký význam, věřte tomu, bude Vám snáz...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásný,ale smutný, moc smutný příběh,život je bohužel i krutý
Obrázek uživatelky
profil
ja přišla o syna, myslela jsem že ho nepřežiju 10 vteřin a žiju už jedenact let pohled na svět se změnil o prioritach nemluvě a taky jak piše pani Eva svůj uděl se snažim přijimat s pokorou i když mi hodně naložil. Opravdu smutny a zároven krásny přiběh jako je i život
Obrázek uživatelky
profil
Smutný příběh,ale velice krásně napsaný.Paní Eva musí být moc vyjímečný člověk.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles