Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš druhý měsíc ve škole

24. 11. 2013 | Vaše příběhy
V minulém článku jsem shrnula první měsíc, další utekl jako voda, tak proč se s vámi nepodělit, jak to u nás pokračuje :-)

První říjnový týden se nesl  ve znamení spousty jedniček, paní učitelka to ten týden rozjela – nebo spíš, všechny paní učitelky, které Týna má. Podle naší paní učitelky jsou různé velikosti jedniček. Od linky k lince je práce bez chyby a pěkná. Velmi vydařená nebo obtížná je s prémií (hvězdička). Pokud jsou nějaké chybičky, známka je menší a musí se zlepšit, aby vyrostla. Vykřičník znamená, že jsem se snažil-a, ale moc to nešlo. Prý děti vědí, že důležité je snažit se. Každý z nich  něco neumí, proto chodí do školy.

Ve třídě razí heslo – Správný školák je ten, který se snaží. Úterý se neslo v podobném duchu jako pondělí. Středa patřila tradičně ZUŠce – chodí tam moc ráda. Čtvrtek byl zlomový – zkusily jsme napsat DÚ rovnou načisto a netrénovat – a bylo to super, byla na sebe pyšná, že se jí to povedlo napoprvé  – ale po pravdě, nebylo moc času, měla první kroužek mažoretek – byla nadšená, tak myslím, že nebude problém s nechutí a nevolí.

druhý měsíc ve školeDruhý říjnový týden utekl ani nevím jak. V pondělí při hudební výchově prý velmi zlobili, proto neměli v žákovských knížkách razítko za dobré chování (každý den dostanou jedno malé, mimo známek, a v pátek se promění ve velké). Ptala jsem se na to Týny, tak prý polovina zpívala u piána – ona mezi nimi (čemuž věřím, ráda a krásně zpívá) – a zbytek jim do toho vykřikoval. Tak to odnesli jako celek. V úterý psala pí uč. v e-mailu, abychom na papír napsali, zda souhlasíme s pediatrickým vyšetřením – souhlasili jsme, ač chodíme na všechny preventivky, je lepší, že ji zkontroloval ještě odborník. Ve středu mi volal z práce manžel, jestli nechceme jít s dědou do cukrárny – dělali blízko. Říkám, že ne, protože přeci máme ZUŠku. V 15:00 ženu Týnu obouvat, v 15:30 to začíná – a rychlou chůzí to máme dobrých 20 minut… V 15:25 jsme se dohnaly ke škole, a já si náhle uvědomila, že ejhle – ONA DNESKA NENÍ.  V předchozím týdnu nám pí. uč. říkala, že jedou do nějaké spřátelené školy do Polska, tudíž výuka odpadá – takže jsem volala mužíkovi, že do cukrárny tedy jdeme. Ve čtvrtek jsem rostla z DÚ – co Týna předváděla při psaní – opravdu jsem rostla... Do cvičného sešitu krásná práce – a do písanky? Děs a hrůza.
Náš další týden se nese v duchu čtení, psaní písmenek, a konce relativního klidu.

 Ve třetím říjnovém týdnu jsme začaly dalším dílem písanky – tentokrát už s písmenky     – i, u, e, a… Každý den jsme s Týnou psaly jedno písmeno. Denně máme číst – buď ve slabikáři – nebo v pracovním sešitě ke slabikáři. V matematice se též posunuli kousek dál – sčítají, odčítají do 6 – a to Týnu baví, i když občas se jí to poplete.  Hlavně díky těm obrázkům – na mě je ta jejich matematika moc barevná.  Středa se tradičně nesla hlavně ve znamení ZUŠky – byla na sebe pyšná, že se naučila houslový klíč.

Ve čtvrtek nebyla – měla kontrolní ECHO v nemocnici v Motole – kvůli kolapsu, který měla v květnu – musí ji pozorovat – jednu komoru má „jinou“ – a nevědí, jestli je to způsobené jen růstem, nebo je to předzvěst něčeho jiného – takže za půl roku znova… Na kroužek ale šla, to jsme stihly, takže se alespoň dozvěděla, co má za DÚ – aby toho na víkend neměla moc (jsem si naivně myslela). V pátek donesla poprvé domů i DÚ z matematiky (6 úloh – nejspíš i to, co dělaly děti v ten čtvrtek, na dodělání), potom psaní písmenka „a“, pak jsme měly vyškubnout „l“ na pondělí, z AJ má poslech písničky, učení se základních frází (já, ač nejsem angličtinář, AJ jsem měla půl roku na střední, tak základy tak nějak umím (ale co rodiče, kteří neví „vo co gou“?) a vybarvování nějakých obrázků a ještě čtení i ve slabikáři, v pracovním sešitě, a ještě natištěný papír A4. Úkoly jsme udělaly doma (kromě AJ – tu necháme na pondělí, příp. úterý), a čtení jsem odeslala společně s Týnkou na chalupu s manželovými rodiči.

Ani nevím, jak tenhle, už 8. školní týden utekl, přijde mi, že to jde tak nějak mimo mě.      S úkoly už problémy nejsou, nemusíme tolik nacvičovat, v počítání je to taky O.K. – čtení jde více  než na 1 – tenhle týden má z něj  již dvě  1* podtržené. Tam z ní mám velkou radost.     V úterý se fotili, vánoční focení – a já se ve 12:00 klepla do hlavy, že jsem na to úplně zapomněla, a ani jsem nevěděla, co měla na sobě. Tak jsem zvědavá, jaké ty fotky budou.  Ze ZUŠky máme za domácí úkol trénovat dvě noty, a na kroužku mažoretek čekáme stále na hůlku – jdou sem až odněkud z Austrálie – a někde je prý drží na hranicích.  Ale prý už budou příští týden – tak snad :-) 

Miney777 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náš druhý měsíc ve škole:

Náš druhý měsíc ve škole
Náš druhý měsíc ve škole
Náš druhý měsíc ve škole
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Naše malá se už taky stává "ostřílenou školačkou". Ty první týdny byly občas i ufňukané, ale už je to lepší. Jen u těch domácích úkolů rostu. Hlavně u psaní. Ve chvíli kdy se ji něco pěkně povede a já ji pochválím, tak hned druhé písmenko je strašné.Ale jinak ji škola zatím baví, tak si toho snažím užívat,protože to jednou přejdeSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ani nevíš, jak já byla ráda, když tyhle starosti pro nás skončili. Škola je zátěží i pro rodiče, a to nejen finanční. S pubertou pak přichází většinou nechut se učit, chtějí se bavit a tím pádem problémy narůstají. I když moje holky byly hodné, tak bez problému jsme teda nebyly. Jsou předměty, které děti nebaví a flákají je. Přeji malé, aby ji škola bavila, měla spoustu pochval a ještě více JEDNIČEK, a ty aby jsi neměla co řešit co se školy týče. Jinak to máš moc hezky napsáno
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles