Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nečekaná výhra

31. 03. 2018 | Vaše příběhy

Šla jsem s kamarádkou do kina.

„Musím ale ještě nakoupit,“ vzpomněla si, když nás od začátku představení dělila pouhá hodina.

„To nestihneme,“ odpověděla jsem.

„Co bychom nestihly? Marek se zdržel v práci a děcka doma nemají nic k jídlu. Jen to koupím, hodím jim to mezi dveřmi, a můžeme jít.“

Marek je kamarádčin muž a jejím dětem je patnáct a sedmnáct let. Určitě by zvládly nakoupit samy. Nechtěla jsem ale dělat problémy, zvláště když kamarádka bydlí kousek od kina a supermarket je také co by kamenem dohodil.

„Ty nejdeš se mnou?“ zeptala se kamarádka, když vložila žeton do nákupního vozíku a já se postavila k obchůdkům v hale.

„Ne, já bych koupila zase nějakou blbost. Počkám na tebe tady,“ navrhla jsem a osaměla. Ještě nyní jsem měla špatný pocit z halenky, kterou jsem si nedávno koupila právě tady bez zkoušení a přes prsa ji mám tak těsnou, že ji nemůžu nosit.

Chvilku jsem si prohlížela nádherné orchideje v květinářství. Mám pro ně slabost. Pak jsem přejížděla pohledem po titulech časopisů seřazených v trafice hned vedle květinářství. Nakonec jsem se postavila bokem k pultíku, který sloužil k vyplňování sázkových tiketů. Všimla jsem si štosu setřených losů, které tam zákazníci odložili. Jen tak z nudy jsem se začala losy probírat. Sledovala jsem setřené částky na losech, až jsem si všimla předposledního losu. Nebyl zcela setřený, zdálo se, že úplně v rohu pod zbytkem vrstvy by se mohlo ještě jedno číslo skrývat. Pak jsem si prohlédla částky. Deset i dvacet korun na něm bylo jen jednou, k výhře byly zapotřebí tři shodné symboly. Dvakrát byla na losu jen pětisetkorunová částka. Tak to by určitě nikdo nenechal! Přesto, protože jsem měla stále dostatek času, jsem nehtem rýpla do rohu losu. Objevila se pětka, za ní nula. Čekala jsem, že to je celá cifra, ale za ní jsem odkryla ještě jednu nulu. Los byl výherní! Ač nálezy vždy vracím, tady nebylo komu. Los byl nechtěný, vyhozený. To už se vracela kamarádka s narvanou taškou.

„Že mi pomůžeš? Hodíme to dětem, a ještě si stihneme koupit popcorn.“

„Jistě, jen si vyzvednu výhru,“ křenila jsem se.

„Ty si kupuješ losy? A vyhrála jsi, jo? Kolik?“ Kamarádka mi koukala přes rameno, tak jsem jí v tom, že los jsem zakoupila, nechala. Vybrala jsem výhru a po kině pozvala kamarádku na víno.

„Já nevím, jestli je už Marek doma. Jestli je ještě v práci, děti jsou doma samotné.“

„Myslím, že jim chybět nebudeš. Vždyť jsou Markéta i Honzík skoro dospělí.“

Měla jsem pravdu, a tak kamarádka šla. Oslavila jsem tak nečekanou výhru. Ač jsem na stírací los nikdy dříve nevyhrála, tento jediný, nalezený a nechtěný mi přinesl malou pěknou výhru, která mi udělala radost.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles