Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší tipy pro zdraví

12. 02. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Nejlepší tipy pro zdraví
Autor: Ruediger Dahlke
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Ikar
Rok vydání: 2010
Rozměry: 111 x 172 mm
Počet stran: 160 str.
Cena: 169 Kč

Proslulý lékař a terapeut v oblasti přírodního léčitelství, homeopatie a psychoterapie, zapálený popularizátor alternativních cest ke zdraví a renomovaný autor řady bestsellerů v jedné osobě v této knize otevírá pokladnici svých zkušeností a jedinečných znalostí a nabízí nám praktické rady nejen pro fyzický pocit pohody, ale i vědomé prožívání a naprostou harmonii na tělesné, emocionální, duchovní a duševní úrovni.

nejlepsi-tipy-pro-zdraviUkázka z knihy nejlepší tipy pro zdraví:

Rozvíjení veselosti a radosti ze života
Humor je stejně jako krev zcela vyjímečná míza a je také skoro stejně důležitý. To určitě zpočátku zní dost zvláštně. Ale stará nauka o harmonii o tělesných šťáv se jmenuje humorální patologie a stará medicína se podle ní pokoušela udržet, respektive obnovit rovnováhu v organismu. V moderní medicíně byl humor dlouho opomíjen, i když lidová tradice vždycky věděla, že smích je nejlepší lék. Lékaři, kteří ze sebe dělali šašky, jako Patch Adams, mohli zjistit hloubku této moudrosti podle svých léčebných úspěchů. Kdykoliv se jim podařilo, že se pacient smál sám sobě nebo se alespoň vnitřně usmíval, bylo uzdravení na obzoru. Kde se naproti tomu lékař smál pacientovi - i kdyby jen vnitřně, bylo všechno ztraceno.
Význam veselí a radosti byl do značné míry zapomenut jak v medicíně, tak i v náboženství. Hrozí nebezpečí, že radostné poselství křesťanských evangelií utone v zakysle moralizující bažině vážné a téměř trudnomyslné církve. A lékařství v kruté vážnosti.
Veselá mysl, slovní spojení, která vychází z módy, by mohlo pomoci. Veselá mysl všechno vnímá docela jinak než zasmušilá. Veselost rozdmíchává naše samoléčící schopnosti, zatímco trudnomyslnost je blokuje. Optimismus a veselost se dají naučit, pokud jim jen věnujeme čas. I bezdůvodné propuknutí v smích je lepší než nic a přitom existuje tolik důvodů, proč se od srdce zasmát. Je třeba jen ty příležitosti hledat, vyhledávat podněty, o nichž víme, že nám způsobují radost, a volit činnosti, které dle zkušeností vyvolávají smích. Nikdo se ještě neuchechtal k smrti, zato mnozí skonali v hluboké zasmušilosti. Ať už znovu objevíme původně radostné poselství evangelií nebo nalezneme veselost sami v sobě, pořád si budeme počínat dobře, když budeme brát život zlehka, kdykoliv to jen bude možné.


Tuto knihu Nejlepší tipy pro zdraví koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to si treba preštudovať
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles