8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky

27. 08. 2023 | Vaše příběhy

Internetové diskuze mě přiměly napsat takové zamyšlení. Prosím, nechci moralizovat, ani vnucovat nikomu svůj názor. Možná pod článkem podiskutujeme, jakou dovolenou máte rádi Vy?

Léto pomalu končí, spoustu lidí už má svou dovolenou za sebou, někteří si ji právě užívají a někdo se chystá raději později. Celé léto se setkávám na internetu s různými články na téma dovolené. A pod články s rozsáhlými diskuzemi lidí a nestačím se divit. Také na sociálních sítích se bouřlivě diskutuje.

Což o to, když jde o pěkné diskuze, ve kterých si lidé vyměňují své zkušenosti, postřehy, radí si navzájem, je to krásné. Ale ono to dost často tak není. Nestačím se divit, jak jsou lidé na sebe zlí. Jak se dokáží druhým posmívat, jak píší o některých turistech pohrdlivě a povýšeně. A ptám se: Proč? Přece každý má rád něco jiného. Každý má svou vlastní představu o dovolené.  Jak se říká: „Někdo má rád holky, jiný zase vdolky.“ Já k tomu vždycky přidávám: „Každý svého štěstí strůjcem.“

Někdo miluje dálky, exotiku, nejraději létá letadlem, tak ať letí. Někdo by nevytáhl paty ze svého okresu, natož z republiky. To je taky v pořádku, pokud se tak cítí dobře a taková dovolená mu vyhovuje. Proč osočovat lidi, kteří rádi kempují, že jsou „socky, co nemají na hotel“? Proč se posmívat lidem, kteří jezdí k moři do kempů a vozí si s sebou své potraviny k přípravě jídel? „Paštikáři“ se jim říká? Je to přece jejich volba, taková dovolená se jim líbí. Na druhou stranu, pokud má někdo pocit, že nejlepší dovolená je all inclusive někde u hotelového bazénu, hlavně u bar pultu a stolů plných jídla, tak ať si ji užije. Pro někoho by byla taková dovolená třeba nudná.

Někdo má rád adrenalinové sporty a podřídí jim celou dovolenou. Někdo si raději lehne k moři na jedno místo a celý týden se jen opaluje a užívá si jen moře. Jiný má rád poznávací zájezdy, rád se nechá vozit autobusem po místech, která chce vidět, nechá se provázet průvodcem.

To je na životě to krásné, že má člověk možnost volby. Může si zvolit to, co považuje za ten svůj relax, o který na dovolené přece jde.

Lidé, proč si navzájem nadáváte? To, že Vy byste nikdy nejeli 15 hodin někam k moři autem, je Vaše volba. Těm, kteří takto jezdí, to prostě nevadí. Někdo jede na jih, jinému vyhovuje chladnější moře na severu. Není třeba se dohadovat, kdo má pravdu, co je lepší. Každému prostě vyhovuje něco jiného.  A tak to je.

Myslím, že největší téma současných článků je právě zdražování. Ano, zdražuje se všude. Prodražují se tuzemské dovolené, prodražují se ty zahraniční. Ale já se domnívám, že člověk, který někam plánuje dovolenou, dobře ví, kam jede a kolik ho to bude stát. Je tedy zbytečné se hádat nad tím, jestli je levnější to či ono. Pokud si někdo zvolí dražší destinaci, je to jeho volba a nemá smysl komentovat, že by to měl tam a tam lepší. Proč máme potřebu na internetu „vykřikovat“ naše názory? Proč se tam hádáme?

Není v životě spoustu jiných věcí, které nám ho znepříjemňují. Musíme si kazit náladu tím, že se hádáme kvůli tak krásné věci, jako je DOVOLENÁ? Lidé, buďme na sebe milí!  Popřejme si navzájem, ať se nám dovolená vydaří, ať nám přeje počasí, ať se nikomu nic zlého nestane, ať se z ní šťastně vrátíme domů, ať se můžeme těšit na plánování té další. 

Přeji všem krásný zbytek léta a těm, kteří teprve pojedou, krásnou, pohodovou dovolenou!


Palka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Někdo má rád holky, jiný zase vdolky:

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné zamyšlení..my jsme trávívali dovolenou taky různě.. s cestovkou a nebo třeba autem, kam nás oči zavedou, kde se nám bude líbitSmajlík ted´,co je muź po úrazu, jezdíme většinou na nějakou chalupu, kterou syn či dcera pronajme a trávíme dovolenou s vnučkami.. taky fajn..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za pěkné komentáře.

Co mě se týká, já mám ráda od všeho trošku. Mám ráda poznávací zájezdy. Nevadí mi zaplatit cestovce za kvalitní služby, když vím, že uvidím krásná místa, budu pohodlně ubytovaná a ještě ochutnám cizí kuchyni.
Ale taky ráda cestuji u nás. Plánuji týdenní dovolené sama. Vyberu místo a prozkoumáváme jeho okolí. Kvůli klukům jsem vždy vybírala, aby tam bylo něco, co bude bavit i je, třeba aquapark či zoo.
A mám ráda i moře, i když jsem u něj tedy pěkně dlouho nebyla, až letos po 20 letech..

Magdi, ano, lidé si závidí.
Lenig, taky bych si na dovolenou nikdy nepůjčila peníze.
Dádi, ten citát je krásný a pravdivý.
Obrázek uživatelky
profil
Pavli, moc hezky napsané, je to všechno pravda. Lidi si závidí, nepřejí, nevím co je to za dobu, ale mám pocit, že to v takovém měřítku dřív nebylo.
Obrázek uživatelky
profil
Ať si každý zařídí dovolenou po svém, jak mu to vyhovuje a líbí. Naši mladí sice mají i na hotel, ale nejraději spí pod širákem. Když nevyjde počasí, vyspí se i v autě.
Kamarádka, která rozhodně má i na pobyt třeba na Mauriciu, nejraději tráví volné dny na chatě, kde letos asi strávíme týden i my, zanedlouho.
Někdo, kdo na to vůbec nemá, si půjčí 100 tisíc na dovolenou a vezme rodinu k moři. Což mi přijde jako největší blbost (ta půjčka) ale budiž, pokud má pocit, že to někdy splatí, tak je to jeho věc. Každý je své dovolené strůjcem....
Obrázek uživatelky
profil
Pavli, napísala si to veľmi dobre, krásna úvaha SmajlíkSmajlík.
Veľa ľudí je zlých, závistlivých, zlomyselných a namiesto toho, aby sme si navzájom priali čo najlepšie si ubližujeme.

Ja som mala to šťastie užiť si dovolenky na horách u nás aj v zahraničí, aj pri moriach, kde sme ale neležali celé dni na pláži, ale snažili sme sa vidieť a spoznať čo najviac z navštívených krajín, aj poznávacie dovolenky s návštevou viacerých miest.
Každá sa mi páčila a z každej som si odniesla veľa zážitkov.

Žiaľ sú aj ľudia ktorí by radi cestovali, ale financie alebo zdravie im to nedovolí a tak sa musia uspokojiť s pobytom vo svojej vlasti, prípadne aj doma.
Jeden z mojich obľúbených citátov hovorí, že nie je šťastný ten, kto má všetko, ale ten kto je spokojný s tým čo má. A tak aj takíto ľudia môžu prežiť peknú dovolenku.

Nedajme si pokaziť leto a náladu neprajníkmi ktorí všade boli, všetko videli a všetko robia najlepšie.
Podľa mňa sú to nešťastní ľudia, ktorí si takto kompenzujú vlastné mindráky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles