Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neobvyklý návrat z práce

17. 11. 2022 | Vaše příběhy

Ve svém manželství jsem si nikdy na nic nestěžovala. Manžel mi pomáhal s dětmi, když byly malé, vodil je na kroužky, když byly větší i doma mi pomáhal. Každý rok jsme jeli, celá rodina, na dovolenou, v zimě jsme si zašli na ples, občas do kina nebo do divadla. Spokojené manželství, dalo by se říct.

Manžel pracoval v místním podniku a já měla práci z domu, účetnictví.

Jednoho dne manžel nepřišel z odpolední směny. Bylo před půlnocí, už dávno měl být doma, a dveře bytu zůstávaly zavřené. Začala jsem se o něj bát. Ve stejnou chvíli, kdy jsem mu chtěla zatelefonovat, u nás někdo zazvonil. Že by si zapomněl klíče? Krve by se ve mně nedořezal, když jsem zjistila, že se jedná o policisty. Byli dva a tvářili se vážně. Stalo se snad manželovi něco vážného, neřkuli tragického? Mimoděk jsem pocítila, jak se mi podlomila kolena. Bylo to tak. Manžela cestou domů někdo přepadl, ležel teď v nemocnici. Jeho zranění nebyla naštěstí tak zlá. Byl jen samá modřina, chyběl mu jeden zub a měl nalomený nos. Celý jeho obličej vypadal jako obří červený kopačák.

„Hlídej děti, i sebe,“ zašeptal odevzdaně, když jsem ho navštívila v nemocnici. Nic, mimo mobilního telefonu, se mu při přepadení neztratilo.  On totiž nic cenného u sebe neměl.

Copak se může stát, že zloděj, který někoho přepadne, si pak počká na zbytek rodiny? Proč? To zajímalo i policii, která celé přepadení vyšetřovala. A tak manžel musel s pravdou ven. Nejednalo se totiž o náhodné přepadení. Ti, kteří mého manžela takto zmlátili, ho totiž dobře znali, i můj muž znal je. Přesto chvilku zapíral. Musel potom s pravdou ven. Před časem přišel o práci. Našel si sice nové zaměstnání, to ale nebylo tak dobře placené. Naše rodina byla ale zvyklá na své standardy. Proto si můj muž půjčil peníze od „kamarádů“. Když ale peníze nedokázal včas splatit, dali mu za vyučenou. Teď tu ležel v nemocnici, celý krvavý, bolavý a nešťastný.

Manžel se nechtěl přiznat, zvlášť když jsme měli právě před dovolenou. „Chtěl jsem ti to říct po návratu z dovolené,“ tvrdil.

Byla jsem zpočátku na manžela hodně nazlobená. Když jsem ale viděla, jak ho ti dva údajní kamarádi zřídili kvůli pár tisícům, nakonec jsem mu odpustila. Zahraniční dovolenou jsme zrušili, manžel stejně nebyl schopný se jí zúčastnit, z vrácených peněz jsme dluh uhradili. A na výlupky, kteří řešili dluh po svém, si posvítila policie.

Ještě chvíli jsme měli strach chodit ven, zvláště večer. Nikdo se nám ale, naštěstí, nemstil. A tak jsme na konci roku zajeli v zimě alespoň na hory. Na dovolenou v zahraničí jsme si sice dva roky počkali, pak jsme si ji ale jaksepatří vychutnali.

Dnes má manžel opět dobře placené zaměstnání. Bere dokonce víc než předtím. Jeden slib mi ale musel dát, a to, že mi už nikdy nic důležitého nezatají. Brali jsme se přece před lety dva, a tak bychom měli vědět o všem, co druhého trápí a s čím si neví rady. Přece jenom máme děti, které také mohl ohrozit.

Manžel si vzal toto ponaučení k srdci, a naše manželství nám klape dál. Naštěstí.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Neobvyklý návrat z práce:

Neobvyklý návrat z práce
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !