Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velký jídelní plán aneb 12 jídelníčků po celý rok

3. 07. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Velký jídelní plán aneb 12 jídelníčků po celý rok
Autorky: Petra Lamschová, Jana Vašáková
Nakladatelství: Mladá fronta
Formát: 167x240 mm
Rok vydání: 2012
Vázaná vazba bez přebalu
Počet stran: 240 str.
Cena: 254 Kč

Autorky knihy Velký jídelní plán aneb 12 jídelníčků po celý rok v průběhu dvou let shromáždily neuvěřitelné množství receptů na chutná jídla, která jsou ještě ke všemu zdravá. Sestavily z nich 12 ukázkových jídelníčků, např. bylinkový, na dodání energie, ovocný, které vycházejí ze zásad zdravé výživy. Každý jídelníček je představen úvodním textem a pak následují recepty na celý týden od snídaně přes svačiny a oběd až po večeři.

Velký dietní plánUkázka z knihy Velký jídelní plán aneb 12 jídelníčků po celý rok:


Naučte se ovládat sacharidy

Dali jste si do nového roku předsevzetí zhubnout? Pak zapomeňte na  hladovky a naučte se správně a hlavně zdravě jíst. Důležité je ovládnout
tajemství glykemického indexu. Prozradíme vám proč! Principem diety podle glykemického indexu je předejít hladu. Kdo kdy dodržoval zásady zdravého hubnutí, ví, že jíst se musí pravidelně. Tím tělo získává energii pro pohyb, bez kterého se jen těžce shazují nadbytečné kilogramy. A energie se skrývá v pomalu se uvolňujících sacharidech. Ty v jídelníčku nesmějí chybět.

Co je to glykemický index?

V 80. letech minulého století přišel dr. David Jenkins během práce na výzkumu potravin vhodných pro diabetiky na univerzitě v Torontu s myšlenkou, že některé sacharidy zvyšují hladinu cukru v krvi více a jiné zase méně. Změřil rychlost, s jakou se potraviny stráví v poměru ke glukóze, jež má hodnotu 100. Vytvořil tak jednoduchou rovnici, která by měla sloužit nemocným lidem i těm, kteří chtějí zdravě hubnout.

Čím vyšší má potravina složená ze sacharidů GI (nad 50 bodů), tím rychleji se energie vstřebá a dostaví se hlad a chutě. Naopak, pokud má potravina nižší GI (tedy pod 50 bodů), vstřebává se glukóza v krvi pozvolna a zasytí tak na mnohem delší dobu. Zároveň se nevyplaví příliš inzulinu, hormonu, který produkuje slinivka břišní a nedochází tolik k ukládání tuku v organismu, jako je tomu právě po pozření potravin s vyšším GI.

Více informací nejen o této knize Velký jídelní plán aneb 12 jídelníčků po celý rok se dozvíte také na stránkách nakladatelství Mladá fronta.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !